Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

Netflix показала відродження флори і фауни зони відчуження у серіалі

Як повідомляє прес-служба Державного агентства України з управління зоною відчуження, всесвітньовідома компанія Netflix показала відродження флори і фауни зони відчуження у документальному серіалі ʺOur Planetʺ.

Нещодавно в Музеї природознавства в Лондоні відбулася прем'єра документального серіалу Our Planet (ʺНаша планетаʺ) виробництва компанії Netflix. Завершальна серія була присвячена природі зони відчуження, як прикладу того, що природа може відновитися на постраждалих від радіації територіях за умови невтручання людини.

ʺУвага таких авторитетних медіакомпаній, як Netflix, НВО, Discovery, до зони відчуження – це шлях України до поширення правдивих знань про цю територію, її сьогодення та майбутнє. Ми всебічно сприяємо міжнародним медіа (особливо таким авторитетним), коли вони виявляють інтерес до теми Чорнобиля, адже вони транслюють важливі питання на весь світ. Це сприяє розширенню міжнародної співпраці у сфері досліджень унікального природного середовища, яке тут утворилося, та в інших важливих напрямахʺ, - наголошує Голова ДАЗВ Віталій Петрук.

Як розповідає співробітник Чорнобильського заповідника Денис Вишневський, який з 2015 року працював з творцями серіалу, зйомки у зоні відчуження тривали 2 роки поспіль з перервами у зимовий період. Роботи проводилися більше ніж на 2000 локацій по всій зоні відчуження. Під час усього процесу зйомок співробітники ДСП ʺЕкоцентрʺ Сергій Обрізан, Володимир Демянович, Дмитро Веременко та Катерина Корепанова працювали спільно з продакшеном, забезпечували супровід, логістику, виконували пошук та оцінку локацій, надавали консультації з питань радіаційної безпеки та режиму.

ʺ2015 року під час першої зустрічі ми навіть не знали, про який саме фільм йде мова. Знали лише, що це буде документалістика про природу зони відчуження. Уже після завершення зйомок, коли почався етап постпродакшн, ми дізналися, що цей матеріал стане частиною документального серіалу ʺOur Planetʺ, а закадровий текст для нього буде читати один із найвідоміших у світі ведучих-натуралістів сер Девід Аттенбороʺ, - розповідає Денис Вишневський.

Довідково:

Серіал складається з восьми серій, кожна з яких представляє розповідь про окрему глобальну екосистему нашої планети – океани, пустелі, ліса тощо. Цей фільм створено в традиціях легендарних документальних фільмів BBC: ʺЖива планетаʺ, ʺПланета Земляʺ та ʺПланета Земля ІІʺ. Втім цей фільм не тільки показує красу та багатство біорізноманіття нашої планети, а й драматичні зміни, які відбуваються з природними комплексами внаслідок діяльності людини і зокрема - глобального потепління. У січні 2019 року на Всесвітньому економічному формі в Давосі принц Вільям взяв інтерв'ю у Девіда Аттенборо щодо загроз глобального потепління. ʺМи здатні винищити цілі екосистеми і навіть цього не помітитиʺ, – сказав сер Девід.


Державне агентство України з управління зоною відчуження

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ