Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство  |  Війна з Росією

Неукраїнська православна церква, - Денис Казанський

Учора, 17 січня, російські прикордонники привезли на територію підконтрольну т.зв. «лнр» ікону із зображенням російського солдата Євгенія Родіонова, який загинув у 1996 році в Чечні. Після чого «святиню» передали бойовикам.

Як повідомили тамтешні ЗМІ, під час церемонії передачі були присутні священики Луганської єпархії Української православної церкви Московського патріархату (УПЦ МП), які провели свої молебні. Реакцію на чергову пришелепувату новину із «л/днр» написав на своїй інтернет-сторінці  блогер Денис Казанський. Подаємо перекладений варіант допису.

«Із ОРДЛО продовжують надходити шизофренічні новини. Я спочатку подумав, що це якийсь розіграш, але ні. Як з’ясувалось, все це відбувається цілком серйозно. До того ж новину урочисто поширюють на всіх офіційних сайтах ЛНР. Вони дійсно намалювали ікону російського солдата, який поїхав до Чечні за наказом Єльцина вбивати чеченців. Це вже відверте сектантство. Тут навіть Марія Деві Христос відпочиває. Новий святий-мученик ... Зовсім вже поїхали головою.

Найбільш приголомшує те, що це аж ніяк не можливо пояснити не за якою логікою. Адже загиблий солдат виконував наказ Єльцина щодо наведення конституційного ладу та воював проти чеченських ополченців. Тобто, з точки зору прихильників ЛДНР, цей солдат був якраз «каратєлєм». Виконавцем волі неадекватного президента-алкаша (так називають Єльцина російські патріоти).

«Для нас, прикордонників, він (Родіонов) - зразок відданості і віри в те, що ми робимо свою справу, захищаючи територію своєї держави», - заявив помічник керівника прикордонної служби ЛНР Віталій Агафонов.

М-м-м, що ??? Родіонов взагалі-то захищав територіальну цілісність своєї країни і воював проти сепаратистів. А луганські прикордонники свою країну як раз зрадили і самі перейшли на бік сепаратистів. Більш того, з точки зору права, війна в Чечні була для Росії громадянською, адже тоді одні громадяни Росії вбивали інших, хоч і іншої національності. Виходить, попи пропонують поклонятися зображенню людини, який вбивав своїх же співгромадян, який загинув від їх рук. Що в головах у цих людей?

А головне - до чого тут взагалі Українська православна церква нехай навіть і Московського патріархату? Яке відношення до України має солдат РФ, який у 1996 році воював у Чечні за наказом Єльцина? І чому українська церква обслуговує людей, які мріють знищити Україну?

Я переконаний у тому, що церкві, яка підтримує малювання на іконах єльцинських солдатів, які винищували в Чечні мирних жителів, взагалі не місце на українській землі. Це не християнська церква. Це якась секта збоченців. Нехай моляться хоч Чикатило, тільки не в моїй країні.

Почитав про цього солдата Родіонова. Біографія загалом стандартна для тогочасних солдатів. Строковик. Був направлений в Чечню, де майже відразу потрапив у полон. Був оголошений дезертиром. У полоні Родіонову нібито запропонували прийняти іслам. Він відмовився, і через це йому відрізали голову. На момент загибелі Євгенові Родіонову було 19 років.

Не знаю, як українці після такого взагалі можуть ходити в УПЦ ПМ. Чим ці «святі» єльцинські солдати відрізняються від якогось бога Кузі? Що взагалі потрібно вживати, щоб всерйоз сприймати це безумство? Обходьте цю деструктивну секту стороною. Якщо ви вірите в Бога - ходіть до будь-якої іншої церкви, але тільки не до цих мракобісів.

Сумно, звичайно. Але на канонізацію, м'яко кажучи, не тягне. Ідею з канонізацією стали просувати приблизно з початку 2000-х всілякі російські організації чорносотенного штибу. Тепер бойовики вже без будь-якого сорому пишуть, що солдат Родіонов «поліг за віру», хоча це відверта брехня. Його мобілізували і відправили до Чечні «наводити конституційний порядок».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ