Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Невдоволені комуністи можуть підірвати коаліцію

Наступного пленарного тижня фракція Комуністичної партії має намір провести засідання, в ході якого дасть оцінку кадровим призначенням нового президента та уряду. На думку депутатів від КПУ, останні призначення, зроблені новою владою, не відповідають коаліційними домовленостями. Повідомила газета «Дело».


Зокрема, це стосується першої хвилі призначень на губернаторські посади, де всі кандидатури представлені виключно Партією регіонів. «Чому, наприклад, не можна було призначити губернатором Вінницької області нашого соратника Валерія Бевза?» – запитує комуніст Леонід Грач. На його думку, недотримання пропрезидентською політичною силою квотного принципу може призвести до розпаду чинної коаліції в парламенті і дострокових виборів.

За інформацією «Дела», комуністи висунули Партії регіонів останню кадрову умова, від якого залежить стабільність коаліції. Її суть зводиться до того, що головою Державної митної адміністрації повинен стати представник фракції КПУ, голова комітету парламенту з боротьби з корупцією та оргзлочинністю Ігор Калетник. Його призначення на цю посаду очікувалося ще минулого тижня, але досі кадрове рішення не прийнято. На думку Леоніда Грача, затримка може бути викликана тим, що «регіонали» передумали віддавати цю посаду комуністам.

Соратник Грача Катерина Самойлик пророкує, що коли коаліціанти не спрацюються, доведеться йти на дострокові вибори. «Моя особиста думка: Партія регіонів нині намагається узурпувати владу – це обурливо», – констатує вона. Самойлик свого часу пророкували посаду міністра освіти, який нарешті дістався «регіоналу» Дмитру Табачнику.

На питання, чи вдасться Компартії відвоювати посаду голови Держмитниці для свого представника, Самойлик відповіла: «Битися не збираємося, але кардинальні висновки зробимо».

У Блоці Литвина поки не мають наміру поспішати з висновками, однак про проблеми всередині самої коаліції вже замислюються. «Можуть виникнути суперечки при формуванні державного бюджету, адже всі коаліціанти будуть намагатися втиснути туди свої передвиборчі обіцянки. А домовленості з кадрів поки дотримуються», – так коректно оцінив ситуацію депутат від Блоку Литвина Сергій Гриневецький. Він також безуспішно претендував на посаду губернатора Одеської області. У результаті пост керівника області посів «регіонал» Едуард Матвійчук.

У Партії регіонів про кадрові претензії своїх союзників з коаліції вважають за краще нічого не говорити. «У мене такої інформації (про кадрові розбіжності. – «Дело») нема. Абсолютно всі рішення узгоджуються з іншими членами коаліції», – запевнив« Дело» регіонал» Михайло Чечетов.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ