Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Невдовзі на Львівщині презентуватимуть проект з навчання фермерів

Скоро на Львівщині презентують перший в Україні центр навчання фермерів. Підготовка відбуватиметься за участі Центру зайнятості та Міжнародної фінансової корпорації. Про це сьогодні, 19 лютого, розповів Зеновій Бермес - голова асоціації роботодавців Львівщини на прес-конференції "Реформування комунальної сфери міст та об’єднаних територіальних громад: замовчування проблем та шлях до катастрофи".

"Скоро ми презентуватимемо проект, який передбачає створення першого в Україні центру з навчання фермерів. Ми [асоціація роботодавців Львівщини] здружилися з Міжнародною фінансовою корпорацією, структурою Світового банку. І у нас вийде такий ланцюг: Центр зайнятості має гроші для безкоштовного навчання безробітних. Дуже хотілося б навчати учасників АТО. Люди проходитимуть 4-місячний курс навчання, а по завершенню отримають кредит" - зазначив Зеновій Бермес.

Кредит видаватимуть не грошима, а насінням та всіма необхідними матеріалами для ведення фермерського господарства. "Ми сприятимемо, щоб вони отримали виходи на збут своєї продукції: як на експорт, так і для відчизняних підприємство. Подібного в Україні не робив ніхто", - додав очільник асоціації роботодавців Львіщини.

У Львівській області наразі 283 тис. селянських господарств та 812 феремерів. І ця кількість, як зазначили на прес-конференції, не зростає.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ