Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Незаконне заливання бетону у Снопківському парку: стали відомі нові деталі

Компанію, яка два тижні тому розпочала у Львові у Снопківському парку незаконні будівельні роботи, оштрафували, доступ техніки до парку обмежили і розпочали відповідне кримінальне провадження.
фото - facebook.com/LubomyrZubach

Про це у своєму фейсбуці написав заступник міського голови Львова з питань містобудування Любомир Зубач.

Тоді посеред зеленої зони невідомі вирили траншеї і почали заливати бетон – фактично під фундамент розміром 15 на 8 метрів. 

"Така самодіяльність у Снопківському парку, без сумніву, незаконна. Ніхто на такі роботи дозволів не видавав і не міг видавати", - наголосив Зубач. 

Оскільки це пам’ятка садово-паркового мистецтва місцевого значення, було порушено кримінальне провадження за фактом незаконного будівництва. А міська інспекція ДАБК розпочала перевірку. Під час неї виявилося, що замовником робіт було ПП «Галицька імперія». Тепер воно має заплатити 85 тисяч грн штрафу.

Зараз правоохоронці роблять експертизу, щоб оцінити завдані збитки парку. Після її закінчення Львівське комунальне підприємство "Зелений Львів" , яке і опікується Снопківським, демонтує залитий бетон.

"А тим часом комунальники, щоб обмежити заїзд будь-якої важкої техніки до парку, почали бетонувати стовпці на заїздах у парк. Також у певних місцях встановлять шлагбауми. Це потрібно, аби комунальна техніка мала змогу заїхати у парк, наприклад, аби обрізати аварійні дерева", - додав Любомир Зубач.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ