Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Хруставчука з Павлюком полеміка щодо ролі чиновника на тлі парку «Снопківський»

Голова Львівської обласної організації «Молоді регіони» Богдан Хруставчук дав відповідь секретарю Львівської міської ради Василю Павлюку, який відкинув звинувачення у своїй причетності до незаконних планів забудов у Львові, зокрема і парку «Снопківський». Про це повідомила прес-служба ЛОО ВМГО «Молоді регіони».

Зокрема, голова «Молодих регіонів Львівщини» вважає, що «Василь Павлюк так і не роз’яснив своєї офіційної позиції щодо забудови Снопківського парку, а заховався за плечі свого однопартійця Василя Горона, який, як говорить сам Василь Павлюк, постійно зустрічався з громадою, що відстоювала Снопківський парк».

Богдан Хруставчук переконаний, що узгодженість дій В.Павлюка з позицією чиновників міської ради, зокрема А.Садового, щодо забудови Снопківського парку та спроби забрати тренувальні поля у дітей, дає підставу поцікавитися: яким номером на наступних виборах у списку партії Андрія Садового «Самопоміч» буде йти Василь Павлюк?

«Я припускаю, що Василь Павлюкне сповна зрозумів зміст статті Закону України “Про регулювання містобудівної діяльності”, де вказано, що «детальнийплан розробляють з метою визначення планувальної організації і функціонального призначення, просторової композиції і параметрівзабудовиталандшафтноїорганізаціїкварталу, мікрорайону, іншоїчастини території населеного пункту, призначених для комплексної забудови чи реконструкції», – підкреслив громадський діяч.

Він також закликав Василя Павлюка уважніше читати те, за що він голосує, зокрема рішення щодо розробки детальних планів територій, адже виконавчий комітет не лише надає “дозвіл на збір матеріалів”, як хибно вважає секретар ЛМР, а й дає дозвіл на розроблення детального плану території місця майбутньої забудови.

«Хто як не секретар Львівської міської ради повинен уважно вивчати кожне слово, кожну схему території можливої забудови, адже він отримує заробітну платню за рахунок платників податків, простих людей, території і парки яких намагається нахабно відібрати», - наголосив Богдан Хруставчук.

Громадський діяч стверджує, що Василь Павлюк та інші «свободівці» були серед тих, хто у 2007 році проголосував за будівництво на території парку «Знесіння». І тільки нещодавно суд повернув парк громаді Львова.

Нагадаємо, що ця відповідь Богдана Хруставчука з’явилась по тому, як секретар Львівської міськради Василь Павлюк назвав закиди голови обласної організації ВМГО “Молоді Регіони” Богдана Хруставчука(про те, що Снопківський парк під забудову потрібен не тільки Садовому, а й окремим депутатам-свободівцям) - надуманими й безпідставними. Про це В.Павлюк заявив у коментарі «Львівському порталу».

Василь Павлюк: «Стосовно питання про Снопківський парк, яке розглядалось на засіданні виконавчого комітету, можу сказати лише, що я за нього не голосував. Якщо ж говорити ширше про це питання, то варто зазначити таке. Коли стосується певних планів територій, то виконавчий комітет лише дає дозвіл на збір матеріалів. Далі стосовно планування територій проводяться громадські слухання, питання проходить затвердження у відповідних виконавчих службах й тоді виноситься на розгляд сесії міської ради. Й лише сесія ради затверджує чи ні подібні питання. Така процедура. Якщо Хруставчук не володіє ситуацією, хай повчиться й буде знати, якою є процедура оформлення документів.

Звинувачення в тому, що нібито ми (свободівці – ред..) не спілкуємось з людьми, це м’яко кажучи неправда. Тому що депутати від «Свободи», зокрема Василь Горон, який є мажоритарником по цьому округу, зустрічався з людьми постійно, ходив на громадські слухання, він загалом контролює ситуацію. Коли молодий регіонал закидає нам щось стосовно голосування загалом, то можу лише сказати, що кожен депутат голосує так, як вважає за потрібне. Це його право, його обирала громада й у це втручатись ніхто не може. Якщо ж у Хруставчука є якісь інші дані, хай чіткіше висвітлить те, що має на увазі».

Прокоментував секретар ради й закиди щодо його присутності на засіданнях виконавчого комітету. «Я повинен ходити й ходжу на засідання виконкому, тому що як посадова особа отримую зарплату від платників податків. Мене обрала громада депутатом, колеги депутати довірили працювати секретарем ради і я зобов’язаний сумлінно виконувати роботу, котра входить у мої повноваження. Я говорю не як свободівець, а як секретар ради. Я не можу зневажати свої обов’язки. Якщо хтось вважає, що виконавчий комітет нелегітимний, будь-ласка – є правове поле, можуть звернутись в суд і, якщо суд визнає нелегітимність, то зупинить дію виконкому», – додав В.Павлюк.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ