Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Незламна Яна Степаненко вирушає у Бостон для участі у марафоні

Нагадаємо, 12 річна Яна Степаненко, втратила обидві ноги внаслідок ракетного удару росіян по вокзалу у Краматорську. За 5 днів вона візьме участь у Бостонському марафоні, де пробіжить 5 км.
Фото: ЛМР

Вчора, відбулась зустріч Яни Степаненко з мером Львова та журналістами перед поїздкою. Яна завітала в мерію разом зі своєю мамою та братом, наставниками – реабілітологом і тренерами, та керівником фундації UNBROKEN Олександром Кобзаревим.

«Коли ви спитаєте будь-якого спортсмена, який займається бігом, він скаже, що взяти участь в Бостонському марафоні – це вершина. І от Яна буде бігти на цьому марафоні, але не просто так – а щоб зібрати кошти на класний сучасний протез для нашого ветерана. Участь Яни у марафоні – дуже крутий символ незламності, тому що Україна незламна за будь-яких умов.

Також маємо окрему місію від міста. Я доручаю Яні прапор Львова, щоб коли вона буде бігти – тримала його як символ незламності нашої України. На цьому прапорі – лев, який завжди оберігає, і коли хтось нападає, то він дає належну відповідь», – сказав міський голова Львова Андрій Садовий.

Дівчинка розповіла, що найбільша мрія – завершення війни, спокій та мир.

‘’Ми готувалися до марафону, робили багато вправ. Насправді мені дуже страшно, але підтримка рідних, тренера, UNBROKEN допомагає’’ – поділилась Яна.

Також Яна хоче виконати мрію Олександра Рясного, який отримав важке поранення: уламок снаряда поранив стегно захисника. Зараз він на етапі активної реабілітації та активного протезування.

Мета Яни  – зібрати 615 тис. грн на протез, щоб Олександр теж мав можливість бігати.

Засновниця клубу PROBIG, тренерка та наставниця Орися Дем’янюк розповіла, що для них це був перший досвід у біговій підготовці саме дитини. Наставники займалися з Яною двічі на тиждень, щоб напрацювати правильний ритм бігу, щоб дівчина не відчувала дискомфорту.

‘’Чи вірю, я в перемогу Яни? Вона вже всіх перемогла насправді своїм характером та своєю силою волі. Залишилось тільки показати це всьому світу. Ми віримо, що вона стане послом незламності та незалежності України’’, – розповіла наставниця Орися Дем’янюк.

Підготувала Еліна Гоян

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ