Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

НФ заблокує трибуну, якщо Рада провалить закон про спецконфіскації

Фракція "Народний фронт" готова заблокувати парламентську трибуну, якщо Верховна Рада України не підтримає законопроект про громадянську конфіскацію коштів. Про це заявив народний депутат з фракції "Народний фронт" Юрія Береза в понеділок у Києві після засідання фракції.

"Все засідання фракції проходило через призму голосування щодо цього закону... На сьогоднішній день позиція фракції однозначна - в разі неприйняття цього закону, фракція залишає за собою право блокування трибуни", - сказав він.

Депутат зазначив, що політичні сили в парламенті, які позиціонують себе українськими і проєвропейськими, повинні підтримати цей законопроект.

У той же час інший народний депутат з фракції "Народний фронт" Вадим Кривенко в ефірі телеканалу "112.Украіна" в понеділок увечері заявив, що фракція не ухвалювала рішення щодо блокування трибуни в разі неприйняття закону про спецконфіскаціі.

"Фракція "Народний фронт" не приймала жодного рішення щодо блокування трибуни. Я не знаю, звідки пан Береза бере цю інформацію", - зазначив він.

Як відомо, 15 березня 2016 року тодішній спікер Верховної Ради Володимир Гройсман шість разів ставив питання про внесення до порядку денного законопроектів №4057 "Про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України (щодо особливостей звернення в доход держави грошових коштів, цінностей і доходів від них до винесення вироку суду)" і №3196"Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (про невідворотність покарання осіб, які вчинили тяжкі та особливо тяжкі злочини)".

Кожен раз депутатам не вистачало голосів, щоб внести ці законодавчі ініціативи до порядку денного парламенту.

Законопроект №4057 спрямований на виправлення ситуації, що нині склалася з КПК України, практичне застосування якого показало, що він робить неможливим повернення до державного бюджету грошових коштів та інших цінностей, здобутих злочинним шляхом, в результаті переховування осіб від слідства і спроби ними уникнути кримінальної відповідальності.

УП

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ