Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Нідерландський прокурор розповів про розслідування катастрофи МН17

Розслідування катастрофи малазійського Boeing, яка трапилася на Донбасі влітку 2014 року поки не закінчено. Про це в інтерв'ю російській "Новой газете" розповів прокурор Фред Вестербеке, який очолює міжнародну слідчу групу, передає УНН.

"Розслідування триває, і поки я ще не можу сказати, коли буде поставлена ​​крапка. Але ні у кого не повинно бути сумнівів, що це станеться. 28 вересня 2016 роки ми оголосили про перші підсумки, де відповіли на питання, що сталося з МН17 і звідки, з якого місця, по літаку була випущена ракета "Бук". Тоді ми окреслили і коло осіб, причетних в тій чи іншій мірі до трагедії. З того моменту і до сих пір ми займаємося пошуком цих людей", - сказав прокурор.

Також, він зазначив, що фінальна стадія Розслідування буде тоді, "коли відповідальні за катастрофу літака постануть перед судом, це можна буде назвати підсумком нашої роботи як групи міжнародних слідчих JIT.

"Поки я не можу сказати, що у нас вже є остаточний список підозрюваних. Ми продовжуємо збирати інформацію звідусіль, розраховуємо на будь-яку кооперацію - з боку Росії, України, інших країн і людей, які знають, що сталося. Будь-яка інформація про те, хто стояв за цим тяжким злочином, була б дуже корисна для нас", - додав він.

Також, відповідаючи на питання про те, що у слідства були відомості про сто персоналій, які фігурували в трагедії МН17, він повідомив, "що оскільки не закінчено кримінальне розслідування, і ми не маємо права і не бажаємо оголошувати імен ні підозрюваних, ні свідків. Але ми неодмінно оголосимо все в кінці розслідування, назвемо на суді".

"Якщо ми захочемо заарештувати кого-небудь, то звернемося із запитом до Інтерполу, така можливість передбачена процедурами. Даний етап попереду, і ми обов'язково це зробимо, якщо будуть потрібні арешти", - додав він.

Як повідомляв УНН, п'ять країн домовилися про кримінальне переслідування винних у катастрофі MH17.

УНН
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ