Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Німеччина оголосила про постачання до України озброєння

Уряд Німеччини дозволив Нідерландам доставити в Україну 400 реактивних гранат німецького виробництва для боротьби з російськими нападниками, а також пообіцяв, що відправляє 1000 переносних протитанкових комплексів та 500 ракет Stinger.
фото - Der Spiegel

Про це інформує Der Spiegel.

Цю інформацію повідомив виданню речник уряду. Крім того, на експорт планується відправити 14 одиниць бронетехніки. Вони призначені насамперед для особистого захисту, а за необхідності також для евакуації.  Крім того, через Польщу до України планують доставити до 10 тис. тонн палива.

До цього часу канцлер Олаф Шольц (СДПН) принципово відмовлявся від експорту зброї в Україну, оскільки це кризовий регіон. Німеччина раніше привезла озброєння Нідерландам. Наразі останнім потрібне зелене світло від ФРН, щоб передати його далі.

Водночас Канцлер Німеччини Олаф Шольц вирішив надати нашій державі летальну зброю та опублікував у своєму твіттері заяву: 

"Напад Росії означає зміну епох. Наш обов'язок підтримати Україну, яка захищається від армії вторгнення Путіна. Тому ми відправляємо нашим друзям в Україні 1000 переносних протитанкових комплексів та  500 ракет Stinger".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ