Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Німеччина і Франція відмовилися виконувати запити НАБУ

Спеціалізовна антикорупційна прокуратура обурена коментарем директора НАБ України в ЗМІ щодо “наполягання" на остаточній підозрі та на скеруванні до суду обвинувального акту у так званій “справі Охендовського”, - прес-служба САП.

В САП зазначили, що для визнання особи винуватою в одержанні хабара закон вимагає доведення не лише самого факту передачі коштів, але й використання хабароодержувачем свого службового становища в інтересах хабародавця.

Таким чином, залишається встановити, які саме конкретні дії підозрюваний, перебуваючи у закордонних відрядженнях, виконував в інтересах Партії регіонів, і чи виконував їх взагалі.

Відповідно за наполяганням детективів, Національним антикорупційним бюро України було відправлено ряд доручень про міжнародно-правову допомогу – до Німеччини, Австрії, Франції, а в подальшому також до Великої Британії, Польщі та Сполучених Штатів Америки.

Наразі отримано відповіді лише на чотири з них, зокрема відповіді німецької та французької сторін про повну відмову від виконання запитів у зв'язку з відсутністю ознак злочину та матеріали австрійської сторони, якими доказів протиправної поведінки голови ЦВК не здобуто.

Також ще в жовтні минулого року отримано лист польської сторони, яким НАБУ запропоновано усунути недоліки в запиті у 60-денний строк, на який детективи не лише самі жодним чином не відреагували, але й не повідомили про його надходження прокурорів САП.

Відповідей на запити до США та Великої Британії досі не отримано.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ