Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Німецькі фахівці розроблятимуть транспортну стратегією Львова 5 місяців

З наступного понеділка у Львові розпочнуться роботи щодо розробки стратегії розвитку міського транспорту - до міста прибувають фахівці німецькому консорціуму PTV AG – VCDB GMBH, які і розроблятимуть новий «транспортний документ» міста на протязі наступних 5 місяців. Про це „Гал-info” повідомили у прес-службі Львівської мерії.

Основна мета концепції – впорядкувати рух у місті, визначити пріоритетні транспортні напрямки руху в місті та запропонувати вже готові проекти по їх розвитку.
«Розроблятиметься стратегія 5 місяців. Складатиметься вона з 3 частин. Перша частина – оцінка поточної ситуації та випрацювання прогнозів. Друга частина – підготовка техніко-економічного обгрунтування. Третя – підготовка проектів. Ціль проекту – покращення транспортної системи міста», – зауважив представник консорціуму німецьких компаній PTV AG – VCDB GMBH Клаус Раінхард.
Цього тижня місто підписало угоду про фінансове забезпечення німецького консорціуму за рахунок грантових коштів Урядового банку Німеччини KFW в обсязі 500 тисяч євро. А ще раніше, в грудні 2008 року, було проведено Міжнародний відкритий кваліфікаційний конкурс, де і визначили німецький консорціум PTV AG – VCDB GMBH як переможця на розробку стратегії.
Також Львову на безоплатній основі передадуть програмне забезпечення, що буде використовуватись при розробці даної концепції консорціумом PTV AG – VCDB GMBH.
«Для нас дуже важливо, що в результаті здійснення цього проекту ми будемо мати концепцію внутрішнього розвитку транспортної системи. Окрім того на цей проект не передбачаємо коштів з міського бюджету. Стовідсоткове фінансування будемо мати за рахунок гранту», – зауважив перший заступник міського голови Львова Олег Синютка.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ