Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Війна з Росією

Німецькі студенти-журналісти побували в районі проведення ООС

Як повідомляють у штабі командування ООС, один з етапів українсько-німецького навчального проекту, що має назву ʺЖурналістика в зоні конфліктуʺ, відбувся у районі проведення операції Об'єднаних сил.
Німецькі студенти-журналісти побували в районі проведення ООС

Спільна група студентів-журналістів з Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна та інституту журналістики з Німеччини прибула до Донецької та Луганської областей, щоби на практиці ознайомитись із окремими аспектами практичної роботи журналіста у зоні військового конфлікту.

У форматі поїздки, майбутні журналісти зустрілись із представниками Міністерства України з питань тимчасово окупованих територій та прес-центру операції Об'єднаних сил. Під час зустрічі мова йшла про організацію роботи прес-органів ЗС України та інших військових формувань, що беруть участь у проведенні ООС. А також, щодо термінологічних особливостей висвітлення бойових дій у Донецькій та луганській областях.

Крім того, студенти-журналісти мали нагоду відвідати одне з КПВВ, де прикордонники зі складу Об’єднаних сил проінформували гостей про особливості роботи контрольного пункту в’їзду-виїзду, розповіли про порядок перетину лінії розмежування різними категоріями громадян. Також повідомили, що основними завданнями військовослужбовців Держприкордонслужби зі складу ООС є забезпечення безперебійної роботи гуманітарних дорожніх коридорів, недопущення при цьому переміщення в них зброї, вибухівки, засобів терору, проникнення на контрольовану територію України диверсійно-розвідувальних груп, представників незаконних збройних формувань.

Слід зазначити, що упродовж усього перебування українські студенти та їх закордонні колеги активно цікавились питаннями протидії російській пропаганді, формам і методам, що використовує Україна у протистоянні агресору у інформаційній війні. 

Додамо, що подібні візити та постійна увага міжнародної спільноти до подій на Сході України є демонстрацією зовнішньої підтримки нашої країни іноземними партнерами, а також підтвердженням того, що російська агресія проти України перебуває у постійному фокусі уваги світової спільноти.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ