Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Нові зимові шини для міста від Cordiant

Огляд нової зимової резини для міста від Cordiant

Перше покоління шин Winter Drive від Cordiant було випущено ще в 2012 році. Багато технологічних рішень цієї моделі вже застаріли, а накопичений досвід корпоративних інженерів вимагав реалізації нових можливостей. Компанія вирішила апгрейдити свою розробку і випустила для майбутнього зимового сезону фрикційні покришки Cordiant Winter Drive 2, які поки представлені в 14 типорозмірах від 175/70R13 до 255/55R18, а також в SUV-версії для кросоверів.

шини

Ключові особливості новинки

На відміну від попередньої версії, зимові шини другого покоління мають не асиметричний, а направлений малюнок. Протектор з широким центральним ребром, а також V-подібними секціями. Змінено співвідношення розмірів блоків і канавок в зоні зчеплення з дорогою, а плечові зони оснащені великими блоками, які візьмуть на себе навантаження під час проходження поворотів. Оновлений протектор:

  • підвищив ефективність самоочищення;
  • поліпшив опірність акваплануванню;
  • має високу курсову стійкість;
  • забезпечує високі тягові показники на засніжених і зледенілих дорогах;
  • підвищує маневреність автомобіля.

Численні ламелі Cordiant Winter Drive 2 створюватимуть кромки зачеплення, а пилковидні грані підвищать зчеплення зі слизькою дорогою і допоможуть автомобілю вибратися з колії в разі потреби. Додаткові елементи конструкції діють як мікропомпи, що також дає помітні позитивні зміни в якості зчеплення з мокрим асфальтом. А змінний крок знижує гучність покришок, яка нерідко є відчутним недоліком зимових моделей.

Виробник допрацював розподіл тиску в зоні контакту, що мінімізує нерівномірний знос і продовжує експлуатаційні терміни.

Два індикатора зносу для повного контролю

Друге покоління зимових шин «Кордіант» має одразу два індикатори зносу – звичайний і зимовий. Вони дозволять візуально оцінити стан гуми і своєчасно замінити її. Це нововведення буде вкрай корисним для дотримання безпеки на дорозі. Навіть дивно, що далеко не всі виробники поки що його використовують.

Як заявив представник Cordiant, шини Winter Drive 2 орієнтовані в першу чергу на міське середовище використання. Вони забезпечать безпеку і комфорт, незалежно від погодних умов, стану дорожнього покриття. Використана гумова суміш добре адаптується до різних температур, добре себе показує, як на сухому асфальті, так і на мокрому, за наявності криги.

Сподіваємося, наш огляд був для вас корисним і допоміг розібратися з особливостями нової моделі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ