Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Новинський запевнив, що не збирається тікати з України

Депутат від "Опозиційного блоку" Вадим Новинський, постанова на зняття недоторканності з якого 8 грудня буде розглядати Верховна Рада, заявив, що готовий до будь-якого рішення ВР. Про це він сказав в ефірі "112 Україна".

"Я прийму будь-яке рішення ВР, яке вона прийме. Я прийму спокійно і з країни нікуди їхати не збираюся. Мене півроку психічно атакують, щоб я виїхав з країни, щоб можна було спокійно "достряпати" цю справу і зробити обвинувальний вирок у суді за мою відсутність. Я нікому не дам можливості зловтішатися і будувати на цьому якісь спекуляції. Я буду знаходиться в країні, буду співпрацювати зі слідством і далі", - запевнив нардеп.

Нагадаємо, Верховна Рада розгляне подання ГПУ на Новинського в четвер першим питанням.

Вадима Новинського підозрюють у вчиненні кримінальних правопорушень за ч. 2 ст. 146 ("Незаконне позбавлення волі або викрадення людини") і ч. 1 ст. 365 ("Перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

У поданні ГПУ йдеться про перевищення влади Новинським і вчиненні ним злочинів спільно з екс-президентом Віктором Януковичем і правоохоронцями Києва при незаконному позбавленні волі архієпископа (нині - митрополита) Олександра Драбинка, коли той був помічником нині покійного предстоятеля Української православної церкви Московського патріархату (УПЦ МП) Володимира (Сабодана).

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ