Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Новий кінофестиваль - Кіноогляд Сучасного Українського Кіна

Кіноогляд Сучасного Українського Кіна – це триденний кінозахід, що вперше відбудеться 12-14 вересня в Києві в Будинку кіно, вул. Саксаганського, 6.

Проєкт спрямований на відкриття нових імен в українському кіно серед студентів, випускників, дебютантів. Програма включає національний конкурс короткометражних фільмів, міжнародну позаконкурсну програму та навчальну платформу для любителів та представників кіносфери.

В рамках національної конкурсної програми Кіноогляду проводитиметься голосування журі (Гран Прі) та глядацьке голосування в чотирьох категоріях: ігрове, документальне, анімаційне та експериментальне кіно. Команда Кіноогляду планує залучити до оцінювання журі — професіоналів у різних сферах, які оберуть свій найкращий фільм конкурсної програми.

Міжнародна позаконкурсна програма буде представлена спеціальними показами, присвяченими важливим соціальним питанням України та світу.

В програмі навчальної платформи — майстер-класи, презентації, зустрічі, обговорення з експертами індустрії та поки що таємна, спеціальна подія, — ми працюємо над плацдармом для підготовки лицарів-кінооглядистів.

Для молодих кінематографістів відкриється можливість знайти свою аудиторію та налагодити професійні зв’язки. Глядачі матимуть змогу оцінити короткометражки молодих режисерів, поспілкуватися з ними про кіно, надихнутися їхніми чудовими роботами та почати працювати над своїми першими фільмами.

Кіноогляд проводиться учасниками громадської організації "Сучасне Українське Кіно "СУК" за підтримки Українського Культурного Фонду. Проєкт раніше був частково реалізований у рамках фестивалю GogolFest з 2015 по 2017 рік. Команда ГО “СУК” займалася кінопрограмою фестивалю та протягом трьох років проводила конкурс «Золотий СУК».

Дедлайн подачі заявок на участь в національному конкурсі - 15 серпня 2019!

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ