Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Новий Московський Патріарх зміцнить проросійське крило в українському православ’ї – Юраш

Новий Патріарх Московський і всієї Русі, Смоленський і Калінінградський Кирилл, обраний на Помісному соборі Російської православної церкви, формуватиме церковну політику на Україні таким чином, щоб зміцнити проросійське крило в УПЦ МП. Про це сьогодні, 28 січня, у коментарі „Гал-info” повідомив релігієзнавець Андрій Юраш.
„Московський Патріарх Кирилло є авторитетною особою і в Росії, і в Україні, - наголосив Юраш. - Його кандидатура для українського православ’я є найоптимальнішою, адже він найбільш обізнаний: понад десять років формував політику православної церкви на Україні, а тепер реалізовуватиме напрацьовані проекти”.
„Хто б не був обраний Патріархом, реальних змін у формуванні політики в українському православ’ї не буде, - каже Юраш. – Усі працюватимуть над тим, щоб зміцнювати канонічну єдність російського та українського православ’я, а зміцнення проросійського крила відбуватиметься через призначення проросійських престоятолів”.
Нагадаємо, що Митрополита Кирилла Патріархом Московським і всієї Русі обрано вчора на на Помісному соборі Російської православної церкви. Він набрав 508 голосів, а керівник справами Московського патріархату митрополит Калузький і Боровський Климент - 169. У таємному голосуванні брали участь 702 особи.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ