Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

НРУ закликає до єдності і хвалить Тарасюка

„Міністр закордонних справ Борис Тарасюк домігся надання нашій країні статусу держави з ринковою економікою з боку Сполучених Штатів Америки та Європейського Союзу, спрощення візового режиму між Україною та ЄС, значного прискорення вступу України до Світової організації торгівлі. І, незважаючи на очевидні успіхи, так звана „антикризова коаліція” на закордонне замовлення вчинила політичну розправу над міністром, вкотре знехтувавши національними інтересами держави”, - про це йдеться у зверненні Центрального Проводу Народного руху України до Президента України Віктора Ющенка.

В іншому зверненні Центрального проводу до українського народу та національно-демократичних сил Народний Рух заявляє – «Україна в небезпеці!» До влади прийшли ті, кому байдужі інтереси українського  народу, ті, кому незалежність нашої держави, демократія й добробут її громадян -- ніщо. Для них  головне – влада, як джерело збагачення. Про це свідчать уже перші кроки «нової» влади. Шляхом обману й зради виборців була створена так звана «антикризова коаліція». Причому призначення Віктора Януковича на посаду  прем’єр-міністра відбулось разом із підписанням Універсалу національної єдності, положення якого тепер безсоромно нехтуються.
«Свою антинародну та брехливу сутність «антикризові» довели новими тарифами на житлово-комунальні  послуги, новими цінами на природний газ, замість обіцяних 95 доларів маємо 130 доларів за тисячу кубічних метрів. Проект бюджету 2007 року з новими правилами оподаткування ставить на грань банкрутства тисячі дрібних та середніх підприємців. На тлі підвищення цін на товари першої необхідності, у проекті бюджету, передбачені мізерні підвищення заробітних зарплат та пенсій. І це роблять ті, хто  обіцяв «покращення життя вже сьогодні», – йдеться у зверненні.
На думку НРУ, ми на порозі тотального наступу на права та свободи громадян. Внесення «антикризовиками» у Верховну Раду України законопроектів, що обмежують свободу слова, функціонування української мови як єдиної державної,  а також  ревізії зовнішньополітичного курсу, свідчать про відхід від демократичного  курсу, який ми вибороли на Майдані у 2004 році.
Народний Рух України закликав усі патріотичні та національно-демократичні сили України перед загрозою нової антиукраїнської навали згуртуватися в єдиний опозиційний фронт і виступити на захист демократії в Україні. «Наш обов’язок сьогодні – забути про свої дріб’язкові суперечності й зупинити реставрацію кланово-олігархічної влади, яка заради своїх вузькогрупових інтересів нехтує інтересами власної нації», – йдеться у заяві.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ