Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

Нью-Йоркська опера розірвала усі контракти з російськими громадянами

На підтримку України в престижній Метрополітен-опера, що в Нью-Йорку, звільнили російського диригента Гергієва та оперну співачку Анну Нетребко.
Метрополітен-опера, Нью-Йорк

Про це повідомив головний менеджер Пітер Гельб на офіційній сторінці The Metropolitan Opera.  

Сполучені Штати активно підтримують український народ на різних фронтах, зокрема в мистецькому середовищі. Відтак нещодавно долучився й один з центрів світової музичної культури - провідний Метрополітен-опера. Головний менеджер повідомив, що опера розірвала усі контракти з російськими працівниками.  

“Мет опера відкриває своє серце невинним жертвам неспровокованої війни в Україні та вітає героїзм українського народу. Ми солідарні з ними і закликаємо лідерів вільного світу підтримати їх. У таку важку годину, ми проливали сльози за них, включаючи росіян, які також є жертвами брехні пропаганди Путіна, який, здається, має намір знищити свій народ. Як міжнародна опера, компанія Met може допомогти сприяти боротьбі з утиском. Хоча ми твердо віримо в теплу дружбу та культурний обмін, який давно існує між митцями та мистецькими установами Росії та Сполучених Штатів, ми більше не можемо співпрацювати з митцями чи установами, які підтримують Путіна або який підтримує їх. Тільки до тих пір, поки вторгнення та вбивства не будуть припинені. Порядок відновлено, відшкодування здійснено. Ми солідарні з Україною, її відважними лідерами, громадянами та митцями. Їхній мужності ми присвячуємо решту нашого сезону”, - розповів Пітер Гельб.

Також, як стало відомо, перед початком опери Джузеппе Верді «Дон Карлос», зал хвилиною мовчання вшанував пам‘ять невинних жертв російської агресії. А опісля пролунав й Гімн України у виконанні хору та оркестру The Metropolitan Opera. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ