Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Обрання секретаря Самбірської міськради перенесено на четвер

Сьогодні, 18 квітня, Самбірська міська рада на своєму засіданні спробувала обрати секретаря ради. На цю посаду міський голова Михайло Кіт запропонував депутата Дмитра Кунціка. Він пройшов за квотою СПУ, хоча є позапартійним.
Після виступу кандидата на його підтримку говорили депутати Володимир Гнатишин (Блок Костенка-Плюща), Роман Мальків („Пора”), Михайло Балишин (Блок Литвина). Перед цими виступами із заявою звернувся лідер місцевого БЮТу Любомир Бойко, який зазначив, що БЮТ у Самбірській міській раді здобув більшість (11 з 30 депутатських місць), а тому має право пропонувати голові ради кандидатуру секретаря Ради. Повідомив кореспондент «Гал-info» у Самборі.
Оскільки думку депутатів від БЮТу міським головою не враховано, депутати від БЮТ відмовляються брати участь у голосуванні. Солідарність з такою позицією висловив депутат Микола Шийко („Наша Україна”). Внаслідок таємного голосування за кандидатуру Дмитра Куцика проголосувало всього 13 депутатів, 8 – проти, 10 з 11 БЮТівців, як і було заявлено, участі у голосуванні не взяли. Міський голова Михайло Кіт оголосив перерву в роботі сесії до четверга, 20 квітня, і попросив залишитись для консультацій з питання кандидатури секретаря міської ради лідерів депутатських груп.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ