Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Один день Майдану обходиться в 500 тис. гривень

Утримання Євромайдана в центрі Києва обходиться близько півмільйона гривень на день.

Такі цифри в інтерв'ю LB.ua озвучив народний депутат від "Батьківщини" Арсен Аваков.

При цьому, за словами нардепа, щоденні пожертви становлять близько 60-100 тисяч гривень. У розпал протестів - доходило і до 300-400 тисяч.

Разом з тим, майже щодня в натовпі протестуючих ловлять шахраїв, які збирають гроші не на користь Майдану.

"Самооборона Майдану буквально щодня ловить на площі кілька «лівих» скриньок для збору грошей. Стоїть аферист і каже, що збирає гроші на користь Майдану - мовляв, на ліки, на те, на се ... Самооборона їх виловлює, «ящики» забирає і приєднує їх вміст до вмісту офіційного нашого скляного ящика для збору грошей. Офіційні ящики - їх 5 штук - вони під спеціальною охороною знаходяться", - розповів нардеп.

"Майдан - отака саморегулююча республіка. Зі своїми фінансами, зі своїми правилами витрат і постачання. Якщо ти просто так прийшов сюди і ніде не працюєш - не береш участі в самообороні, не ходиш на пікети, не працюєш волонтером, тебе не зареєстрував жоден намет, то ти не можеш встати на постачання і просто так споживати всі існуючі ресурси. Погодьтеся, це було б неправильно", - пояснив Аваков.

Нагадаємо, раніше комендант наметового містечка на Майдані озвучив цифру в 50 тис. гривень, які йдуть на утримання Євромайдана.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ