Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Огляд ЗМІ: що буде із соцмережами?

Свідчення засновника Facebook Марка Цукерберга перед американськими парламентарями розкривають питання, як соціальні мережі стали важливою політичною темою, пише Washington Post.

Члени Республіканської та Демократичної партії вже неодноразово висловлювались щодо необхідності впровадження більш жорстких методів регуляції ринку нових технологій.

Цього разу, здається, навіть Цукерберг та інші провідні представники галузі змирилися з тим, що певні зміни таки будуть.

Але навіть найбільші прихильники контролю техіндустрії залишаються скептично налаштованими щодо спроможності федерального уряду запровадити ефективне законодавство з цього питання.

"Навіть з чинним двопартійним консенсусом щодо існування важливої проблеми, яка потребує законодавчого рішення, буде вкрай важко ухвалити будь-який закон в теперішній ситуації", - каже Джин Кіммельман, голова групи з захисту прав споживачів, натякаючи на численні внутрішні кризи, які розривають Вашингтон.

Інші кажуть, що помірні кроки в регулюванні соцмереж могли б дати підґрунтя для подальших дій.

Але це б означало, що США відставатиме в цьому питанні на фоні європейських країн, де радикальне переписування законів щодо приватності в мережі змушує таких гігантів, як Facebook, адаптуватися до нових реалій.

А це не може не впливати на користувачів у США, додає видання.

"Час спливає, і на Конгрес будуть тиснути, аби він почав діяти", - каже Джефф Честер з Центру цифрової демократії.

BBC Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ