Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Оголошено новий склад Наглядової ради УКФ

Міністерство культури та інформаційної політики оголосило повний склад Наглядової Ради Українського культурного фонду нового скликання.

Згідно із Законом України «Про Український культурний фонд», Наглядова рада Фонду «складається з дев’яти осіб – двох осіб, визначених Президентом України, двох осіб, визначених центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику у сферах культури та мистецтв, двох осіб – представників закладів культури, двох осіб – представників громадських об’єднань та Голови Фонду». 

Указом Президента України №8/2021 для включення до складу Наглядової ради Українського культурного фонду визначено таких осіб: 

  • Юрій Рибчинський, поет, драматург, Герой України
  • Артем Сурін, громадський діяч, мандрівник, засновник ТОВ «ВАН ЛАЙФ ТРЕВЕЛ» 

Міністерством культури та інформаційної політики до складу Наглядової Ради затверджено: 

  • Олексій Кірющенко, режисер ТОВ «Кіностолиця»
  • Катерина Чуєва, генеральна директорка Національного музею мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків 

Обраними до складу Наглядової ради УКФ за результатами рейтингового інтернет-голосування від закладів культури та громадських об'єднань стали: 

  • Юрій Артеменко, голова Наглядової ради ТОВ «Стар Медіа Продюсерський Хаб»
  • Владислав Корнієнко, генеральний директор ДП «Національний цирк України»
  • Олександр Сусленський, директор Історико-меморіального музею «Героїзм і Голокост» 
  • Ігор Тулузов, перший заступник генерального директора ДП «Харківський національний академічний театр опери та балету імені М.В. Лисенка»

Голову Українського культурного фонду буде оголошено згодом. Відповідно до статті 5 Закону України «Про Український культурний фонд», «Голова Фонду призначається на посаду та звільняється з посади центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику у сферах культури та мистецтв, у порядку, визначеному цим Законом. Кандидатури на посаду Голови Фонду (не більше трьох) визначаються на засіданні Наглядової ради Фонду не менш як двома третинами голосів від її загального складу та подаються на розгляд центральному органу виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику у сферах культури та мистецтв». 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ