Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Оголосили підозру двом бойовикам "ДНР", які тримали людей у в'язниці "Ізоляція"

Двом бойовикам незаконного збройного формування "МГБ ДНР", які незаконно позбавляли волі цивільних осіб та утримували їх на території колишнього заводу "Ізоляція" в окупованому Донецьку, заочно повідомили про підозру.
фото - Українська правда

Про це інформує Офіс Генпрокурора на своєму офіційному сайті.

Досудовим розслідуванням встановлено, що з 2016 року і по теперішній час так звані оперуповноважені підконтрольного РФ збройного формування «МГБ ДНР» систематично незаконно позбавляли волі цивільних осіб та утримували їх на території колишнього заводу «Ізоляція» в окупованому Донецьку.

Окрім того, підозрювані застосовували до громадян фізичне насилля та тортури, зокрема катування електричним струмом.

Двом бойовикам заочно повідомлено про підозру в участі у не передбачених законом воєнізованих формуваннях, порушенні законів та звичаїв війни, вчинених за попередньою змовою групою осіб (ч. 1 ст. 260, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 КК України).

Наразі встановлено майже 40 цивільних постраждалих осіб, які утримувались у підпільній в’язниці «Ізоляція».

Загалом повідомлено про підозру 9 особам, причетним до незаконного утримання українських цивільних громадян та військових у підпільній катівні.

Нагадаємо, як раніше повідомляло Гал-інфо, Журналісти Bellingcat з'ясували особи росіян, які були причетні до тортур у в'язниці "Ізоляція", яка була створена в Донецьку у 2014 році.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ