Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Bellingcat з'ясували особи росіян, причетних до тортур у в'язниці "Ізоляція" на Донбасі

Журналісти Bellingcat виявили особи росіян, які були причетні до тортур у в'язниці "Ізоляція", яка була створена в Донецьку у 2014 році.
фото - Українська правда

Про це написав журналіст, колишній бранець бойовиків Станіслав Асєєв на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, мешканці РФ Юрій Кривонос, Володимир Бутенко та Руслан Єремічев причетні до тортур та принижень людської гідності.

"Тепер, маючи дані їхніх російських паспортів, можна офіційно пред'являти претензії Російської Федерації за порушення законів і звичаїв ведення війни, що, сподіваюся, буде ініційовано найближчим часом як на ТКГ, так і нашим МЗС", - написав Асєєв.

Також він повідомив, що незабаром буде викладена інформація про їхнього лідера на прізвисько "Ленін".

"Я 28 місяців слухав, як ви б'єте жінок в сусідніх камерах, змушуєте співати пісні під тортури та затягуєте людей з електроопіками в камери, де вони й далі повинні "тримати стіну плачу", - написав Асєєв.

Додатково

В'язницю створилит після того, як 9 червня 2014 року представники незаконної «Донецької Народної Республіки» захопили територію мистецького фонду «Ізоляція» та перетворили її на закритий таємний об'єкт.

На території цього об'єкта тренуються бойовики «ДНР», функціонує склад вкрадених авто, військової техніки та зброї а також утримуються незаконно ув'язнені люди, яких катують.

Полонені та цивільні заручники не отримують належної медичної допомоги; їх примушують працювати на утримувачів. Їх також позбавляють води та харчування.

У 2014-2016 роках в'язнів переважно утримували у підвальних приміщеннях, в одному з яких одночасно могла перебувати сотня осіб. У цей період у підвалі «Ізоляції» були відсутні ліжка та туалет.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ