Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Оксана Білозір зареєструвала законопроект "Про Концепцію національної політики щодо закордонного українства"

У Верховній Раді України зареєстровано проект закону "Про Концепцію національної політики щодо закордонного українства", поданий народним депутатом,  львів’янкою Оксаною Білозір.   
     Законопроектом (реєстр. №2008) пропонується забезпечити співпрацю України із закордонними українцями в різних сферах суспільного життя та ефективного залучення їхнього інтелектуального, духовного й культурного потенціалу. Про це повідомили у прес-службі Верховної Ради України. 
 Передбачається також затвердити Концепцію національної політики щодо закордонного українства, яка складається з трьох розділів. Крім того, законопроектом визначаються поняття "закордонне українство", "українська діаспора", "закордонні українці з етнічних земель або закордонні автохтонні українці", "українські громадяни за кордоном", "вихідці з України (емігранти)", „землі компактного оселення української діаспори, "світове українство" тощо.
 Прийняття та реалізація законопроекту, вважає народний депутат, стимулюватиме подальший розвиток законодавства України з урахуванням міжнародних правових норм та працюватиме на покращення зовнішньополітичного іміджу держави.
 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ