Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Оксана Лівач - срібна призерка Poland Open-2021

Увечері 10 червня у Варшаві, Польща, відбувся фінальний поєдинок у ваговій категорії до 50 кг на представницькому рейтинговому турнірі з вільної боротьби Poland Open, у якому зустрілася представниця Львівщини Оксана Лівач та вихованка львівської школи боротьби, триразова олімпійська призерка у складі збірної Азербайджану Марія Стаднік. Про це повідомили у відділенні НОК України у Львівській області.

Сьогодні ввечері у Варшаві, Польща, відбувся фінальний поєдинок у ваговій категорії до 50 кг на представницькому рейтинговому турнірі з вільної боротьби Poland Open, у якому зустрілася представниця Львівщини Оксана Лівач та вихованка львівської школи боротьби, триразова олімпійська призерка у складі збірної Азербайджану Марія Стаднік.

Перший період переконливо виграла більш досвідчена Стаднік - 9:1. В другому Лівач дещо скоротила відставання, але догнати суперницю не змогла. В підсумку - 9:4 на користь Стаднік. Вона втретє виграє у Лівач за останні три роки. У фіналі Європейських ігор 2019 року азербайджанська спортсменка перемогла 7:1, у півфіналі чемпіонату Європи 2021 року - 10:4. Цього разу різниця в рахунку виявилась найменшою.

Нагадаємо, що на шляху до фіналу Оксана Лівач перемогла представницю Казахстану Валентину Ісламову Брік (12:10) та росіянку Надєжду Соколову (8:3). Натомість Марія Стаднік виграла вже три сутички, причому всі достроково: в румунки Емілії Аліни Вуч (12:2), американки Ерін Голстон (10:0) та представниці РФ Марії Тюмерекової (11:1).

Завтра в боротьбу вступлять Тетяна Кіт (до 57 кг) та Алла Черкасова (до 68 кг).

Додамо, що турнір Poland Open має велике значення для подальшого календаря заходів 2021 року. Ці змагання є фінальним етапом для отримання рейтингових балів для посіву чотирьох кращих борчинь на Олімпійських іграх в Токіо, а також допоможуть визначити посів на чемпіонаті світу в Осло, Норвегія, який пройде в жовтні.

Відео фінальної сутички Лівач - Стаднік можна переглянути за посиланням.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ