Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Спортсменки з Львівщини здобули три медалі на чемпіонаті Європи з боротьби

Спортсменки Оксана Лівач, Алла Бєлінська та Юлія Ткач-Остапчук здобули срібні медалі на чемпіонаті Європи з вільної боротьби.

Саме вони у складі збірної представляли Україну на чемпіонаті Європи з вільної боротьби серед жінок.І усім трьом за підсумками кваліфікаційних поєдинків вдалось дійти до фіналу чемпіонату. 

У фіналі у ваговій категорії до 50 кг 25-річна Оксана Лівач поступилася колишній українці Марії Стадник, яка представляє Азербайджан, 27-річна Алла Бєлінська у фіналі у ваговій категорії до 68 кг програла представниці Болгарії Юліані Яневій, а 33-річна Юлія Ткач-Остапчук у фіналі у ваговій категорії до 59 кг не зуміла перемогти Анастасію Никиту.

Спортсменки тренуються у Львівській обласній школі вищої спортивної майстерності. За нагороди управління молоді та спорту Львівської ОВА виплатить їм та їхнім тренерам грошові винагороди від 30 до 50 тисяч гривень.

Для Лівач це друге срібло у кар'єрі, Бєлінська на ЧЄ вигравала одну золоту та одну бронзову медаль, а для Ткач-Остапчук це друге срібло на чемпіонатах Європи. Також на її рахунку три золоті та три бронзові медалі.

Чемпіонат Європи-2023 з боротьби у хорватському Загребі проходить з 17 по 23 квітня. Україна представлена у всіх 30 дисциплінах.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ