Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Окупанти наражають на небезпеку цивільне населення на блокпостах

Українська сторона СЦКК повідомляє: збройні формування РФ та їхні найманці не припиняють створювати складнощі на блокпостах уздовж лінії зіткнення, які загрожують життю та здоров’ю цивільного населення.

За даними звіту СММ ОБСЄ від 18 лютого 2019 року, вранці 16 лютого на блокпості збройних формувань РФ поблизу селища Кремінець (на південному заході від Донецька) команда Місії зафіксувала більше 100 транспортних засобів, які очікували на проїзд до підконтрольних владі України районів. При цьому спостерігачі відзначили, що працювала лише одна кабінка для перевірки документів на транспортні засоби. Група з п'яти чоловік віком від 40 до 70 років та однієї жінки (від 30 до 40 років) повідомили, що вони чекають у черзі на перетин блокпосту з самого ранку і чекати просування черги доводиться кожного разу по декілька годин.

У той самий день на КПВВ на північ від мосту у Станиці Луганській в укритті, обладнаному міжнародною організацією для екстрених випадків, медичний персонал повідомив СММ, що в той день була надана допомога 35-40 особам переважно через високий/низький артеріальний тиск чи непритомність під час очікування в черзі.

На блокпості збройних формувань РФ на південь від мосту 50-річна жінка повідомила СММ, що кожного місяця вона їздить зі своїми батьками (обом приблизно 80 років) для отримання їхніх пенсій, при цьому її батько прикутий до інвалідного візка.

Українська сторона СЦКК заявляє, що створення взимку ситуації неорганізованості в роботі блокпостів з боку російсько-окупаційних військ вкотре демонструє їх абсолютно зневажливе ставлення до мирних мешканців Донбасу. Вона закликає окупаційну адміністрацію та збройні формування РФ не нехтувати нормами міжнародного гуманітарного права, забезпечити сприятливі умови здоров’ю цивільного населення.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ