Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Олег Сало покритикував освітян. Освітяни попросили грошей

Сьогодні, 15 січня, за участі керівників освітньої газузі відбулась розширена колегія департаменту освіти та науки Львівської ОДА. На ній підбили підсумки за 2013 рік. Свою оцінку дав і голова Львівської ОДА Олег Сало, який також взяв участь у заході.

Отож, заслухавши звіт в.о. директора департаменту освіти та науки Львівської ОДА Романа Бабія, Олег Сало констатував: «Я зрозумів, що є багато зробленого, але багато ще треба доробити».

Зокрема, за словами голови ОДА, незважаючи на позитивні тенденції щодо розвитку мережі дошкільної освіти, чимало дітей і далі залишається не прилаштованими, а у садочках групи є перевантаженими: в середньому по області на 100 місць припадає 144 дитини.

«Чому в Стрийському районі за весь 2013 рік не відкрили жодного додаткового місця у дошкільних закладах? Це стосується всіх міст обласного підпорядкування…Я прошу дати критичну оцінку і за підсумками колегії відобразити її в протоколі»,– зазначив Олег Сало.

Водночас він додав: «У той час, як в Стрийському районі дошкільною освітою охоплено 32% дітей, по області в середньому цей показник становить 46%. Чим, окрім бездіяльності, можна пояснити такий підхід до вирішення цього питання?».

Також голова ОДА наголосив на ситуації, що склалася із забезпеченням швидкісного Інтернету в навчальних закладах. Посилаючись звіт, Олег Салозазначив, що доступ до Інтернету має лише 46% шкіл області.

«Яке нині у нас матеріально-технічне забезпечення? Воно ще з 60-их років…Ми йдемо в Європу, але з чим? Потрібно робити переоснащення, ми повинні дивитися вперед…»,– наголосив він.

По тому Олег Сало зазначив, що на Львівщині не вдалося ліквідувати двозмінне навчання в школах, це завдання ставило Міністерство освіти та науки. «У 2013-2014 навчальному році в другу зміну навчається 3,5 тис. учнів», – додав він.

Також він вказав на ще один прорахунок: їдальні є не в усіх школах. При цьому маємо низьку якість харчування.

У відповідь голова обласної організації профспілки працівників освіти і науки України Марія Яцейко заявила, що освітяни сподіваються на конструктивну співпрацю з обласною радою та ОДА у питаннях фінансового і соціально-економічного забезпечення закладів освіти і працівників навчально-виховних закладів. Відтак, вони просять при формування бюджету на 2014 рік передбачити видатки на освіту на належному рівні і не допустити зменшення обсягів фінансування, передбачених контрольними цифрами Міністерства фінансів України.

«Законодавчо галузь освіти забезпечена добре, однак фінансово, відповідно до тих законів, десь тільки на 60 %», – пояснила вона. І додала: ми сприймаємо ваші вимоги як керівника, але воднораз очікуємо на ваше розуміння реальної ситуації в галузі.

Олег Сало пообіцяв підтримку.

Фото - Павло Паламарчук, Гал-інфо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ