Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Олександр Калинюк покинув суд через чорний хід, бо боявся пікетувальників

Перший секретар ЛОК КПУ Олександр Калинюк звернувся з листами до Міністра МВС Юрія Луценка та Генерального прокурора Олександра Медведька з проханням забезпечити йому охорону та дотримання правопорядку під час судових засідань. Про це повідомив „Гал-info” Олександр Калинюк. „Звернувся до міліції, бо передбачав, що будуть пікети. До прикладу сьогодні, після закінчення попереднього слухання, мені довелося виходити з приміщення суду через чорний хід, оскільки пікетувальники мене б так просто не відпустили”, – сказав Олександр Калинюк. Проте запевнив, що відмовлятися від судового позову не збирається.
Нагадаємо, сьогодні у Галицькому суді Львова відбулося попереднє слухання справи за позовом першого секретаря Львівського обкому КПУ Олександра Калинюка до депутата Львівської міськради Віри Лясковської щодо спростування недостовірної інформації та відшкодування моральної шкоди та до Львівської обласної ради. Причиною судового позову стало те, що Віра Лясковська на сесії Львівської обласної ради у грудні 2005 року заявила, що Олександр Калинюк звертався з листом до Любомира Буняка з пропозицією встановити пам’ятник НКВДистам. Сам Олександр Калинюк стверджує, що ніколи такого листа не писав: «Я підписав листа щодо вшанування пам’яті жертв терору ОУН-УПА. Про жодних НКВДистів там не йшлося».
Львівська обласна рада стала відповідачем у справі, оскільки тодішній її голова Михайло Сендак не дав позивачу можливості виступити на сесії, щоб одразу спростувати інформацію. Олександр Калинюк просить суд встановити, на підставі чого Віра Лясковська зробила таку заяву, спростувати неправдиву інформацію, а також відшкодувати йому моральну шкоду в розмірі 2000 грн.
Під час засідання приміщення суду пікетували близько 60 осіб з плакатами та фотографіями про злочини НКВД проти українського народу.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ