Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Олексій Гончарук представив нового Голову Укравтодору

Сьогодні, 19 листопада, Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук представив колективу нового керівника Державного агентства автомобільних доріг України Олександра Кубракова, який призначений на посаду за результатами відкритого конкурсу.
Олексій Гончарук представив нового Голову Укравтодору

ʺСуспільство очікує, щоб в Україні були якісні дороги і викорінена корупція. Це першочергове завдання нового керівника відомства. Для цього нам потрібна чесна та професійна людина в керівництві Укравтодору. В чесності та професіоналізмі Олександра Кубракова – не сумніваюсьʺ, – сказав Голова Уряду.

Першочергове завдання Олександру Кубракову на посаді – повністю оновити керівній склад служб автомобільних доріг в областях, а також керівництво ДАК ʺАвтомобільні дороги Україниʺ.

Олексій Гончарук також закликав нечесних держслужбовців самим звільнятися: ʺТі, хто належить до схем – одразу звільняйтеся. Це моя принципова позиція. Більше того, у нас нульова толерантність до корупції. Тому закликаю нового Голову Укравтодору створити прозорі умови закупок у відомствіʺ.

Одним із найважливіших проектів Голова Уряду назвав будівництво запорізького моста. Тому пріоритетне завдання нового керівництва Укравтодору – підготувати документацію та оголосити міжнародний тендер на добудову запорізького мосту.

Прем’єр-міністр також наголосив, що в Бюджеті-2020 закладена рекордна сума на інфраструктуру. Зокрема, на ремонт та утримання доріг державного значення передбачено 33,4 млрд грн, вдвічі збільшено суму на безпеку дорожнього руху.

Серед завдань нового Голови Укравтодору:

  • підготувати плани відновлення доріг на 2020 рік;
  • зробити ревізію підготовки до зими;
  • посилити роботу з міжнародними партнерами для залучення інвестицій на будівництво доріг.

Нагадаємо, відповідно до Програми дій Уряду протягом наступних п’яти років заплановано привести до нормативного стану 24 тис. км доріг національного значення. Такі ж амбітні плани і щодо відновлення місцевих доріг.

За словами Прем’єр-міністра, для виконання такого плану потрібна чесна та професійна людина в керівництві Укравтодору – Олександр Кубраков зарекомендував себе як професіонал під час будівництва траси ʺЗапоріжжя-Маріупольʺ.

Довідково

Олександр Кубраков має 15 років досвіду в сфері економіки, досвід управління проектами транспортної інфраструктури. За час роботи в Парламенті народним депутатом України IX скликання подав 16 законопроектів, з яких 12 вже ухвалили, 4 ще доопрацьовуються. Зокрема, є автором ухваленого законопроекту №1041 про запровадження середньострокової державної цільової програми на будівництво, реконструкцію, капітальний та середній поточний ремонт доріг державного та місцевого значення.

Олександр Кубраков також автор прийнятого Парламентом законопроекту №1061, який запроваджує аудит безпеки доріг. Документ дозволить досягти високого рівня безпеки дорожнього руху, знизить аварійність на дорогах та тяжкість наслідків ДТП.

Серед інших законодавчих ініціатив новообраного Голови Укравтодору:

  •  законопроект №1064 про внесення змін до Бюджетного кодексу про джерела фінансування Дорожнього фонду;
  •  законопроект №1182-1 про внутрішній водний транспорт, який регулює правові відносини в галузі;
  •  законопроект №2234 про визначення відповідальності за формування системи ціноутворення в будівництві автомобільних доріг загального користування.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, Олександра Кубракова визначено переможцем конкурсу на посаду голови Державного агентства автомобільних доріг України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ