Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

"Формально не порушуючи закон, телеканали вдаються до майже повністю російськомовних шоу", - Олексій Курінний

"Новий рік-2016 показав: телеканали дотримуються лиш сухої букви закону - а не духу права, ст. 11 Конституції і не прав та побажань споживачів!" - Олексій Курінний старший викладач кафедри міжнародного права і спеціальних правових наук Національного університету «Києво-Могилянська академія».

"Вкотре після НР переконуюсь, що потрібне нам якесь експертне партнерство чи коаліцію за бодай якесь фіксоване забезпечення україномовного пісенно-розважального продукту на ТВ. 

Цьогорічний "вогник" і вся новорічна програма на низці каналів (не тільки і не стільки Інтер!) - не стали винятком. Формально не порушуючи закон, телеканали вдаються чомусь до майже повністю російськомовних шоу, наповнених на 95% російськомовними піснями совіцької епохи.

Кириленко ж і Стець - скорше за все прореагують традиційно мовчанкою. Лише громадськість може натиснути на владу - і лиш влада може змусити телеканали таки помітити присутність у державі понад 50% україномовного населення, яке свого продукту і цьогоріч не побачило і яке масово у ""вишиватники"" й "агенти Москви" не запишеш!

Невтямки, чому всі апелюють до міфічних ""50% російськомовних України"" і ""60% російськомовних солдатів в АТО" - але при цьому українська мова присутня у таких передачах не на 50 і не на 40, а приблизно на 4 (чотири) %?! При тому що решта 95-96% спічів ведучих, їх репліки та пісеньки гостей навіть не субтитрувались українською!

Вимагаємо закону про обов"язковий відсоток української мови серед не лише фільмів, але і власних телепрограм каналів.

Певен, члени Експертної комісії з фільмів, інші україноцентричні громадські діячі та політики - мене підтримають!" - написав Олексій.

ЛАЙК І РЕПОСТ - ШАНС НА НОВИЙ ЗАКОН ПРО ТЕЛЕРАДІОМОВЛЕННіЯНовий рік-2016 показав: телеканали дотримуються лиш сухої бук...

Опубліковано Oleksiy Kurinniy 31 грудня 2015 р.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ