Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Олексій Павленко: Втрата російського ринку не вплине на АПК України

Олексій Павленко: Втрата російського ринку не вплине на АПК України

"Одним із ключових досягнень вітчизняного агросектору за 2015 рік стала суттєва диверсифікація напрямів експорту сільгосппродукції. Завдяки цьому нам вдалося ствердити аграрну незалежність України від Російської Федерації, збільшити експорт до країн Європи, Азії, Близького Сходу та Африки, відкрити нові ринки збуту вітчизняної продукції", - зазначив Міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко під час брифінгу «Підбиття підсумків осінньо-польових робіт. Підписання Меморандуму з учасниками зернового ринку» в прес-центрі Будинку Уряду 19 листопада.

Як повідомив Міністр, за 10 місяців поточного року експорт української аграрної продукції до Російської Федерації зменшився більш ніж у 3,5 разів та становить 253,8 млн. доларів США (за відповідний період минулого року - 937 млн. доларів США).

Відбулося суттєве зменшення експорту до РФ сирів та йогуртів - у 12 разів (за звітний період – 6,9 млн. доларів США). Незначні показники експорту за такими позиціями як соки – 615 тис. доларів США, масло тваринне - 65 тис. доларів США, готова чи консервована продукція з риби та ракопродуктів - 1 тис. доларів США. За такими позиціями як молоко згущене, насіння олійних культур, зернові злаки, кондвироби експорт до РФ не здійснювався.

«Запровадження Російською Федерацією ембарго на українську продукцію з 1 січня 2016 року жодним чином не вплине на розвиток вітчизняного аграрного сектору. Українські товаровиробники спокійно ставляться до закриття російського ринку та протягом року успішно переорієнтовуються за іншими експортними напрямами», - зазначив Міністр Олексій Павленко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ