Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Олімпіада по-львівськи! «Відкриті Кубки Львова-2019» стартують масштабним турніром з боротьби

Місто Лева в очікуванні престижного міжнародного турніру з вільної боротьби.

У суботу та неділю, 23 та 24 лютого відповідно, у Львові відбудеться міжнародний турнір «Відкритий Кубок Львова», участь у якому візьмуть юнаки та дівчата до 17 років з усіх куточків України, Молдови, Грузії, Польщі, Литви, Румунії та Швеції. Престижні змагання відбудуться у манежі велотреку СКА (вул. Клепарівська, 39,а). Організатором турніру виступить львівська обласна асоціація вільної боротьби. Турнір відбудеться за підтримки Львівської міської ради і стане першим у 2019 році, що увійде до програми «Відкриті Кубки Львова».

Особливістю цього турніру стане участь перспективних 17-річних спортсменів з різних країн, - бере слово Ростислав Первачук, організатор змагань. – Для українських спортсменів – це етап підготовки до чемпіонату України. Іншими словами для хлопців та дівчат це, по суті, остання можливість перевірити себе на змаганнях міжнародного рівня. У порівнянні з двома попередніми турнірами географія наших змагань збільшилася. Цей турнір, без усіляких сумнівів, буде найпрестижнішим та наймасштабнішим за кількістю учасників та своєю географією. Повірте, він займе свою нішу в українському календарі змагань. За місця на п’єдесталі пошани боротимуться від 200 до 250 спортсменів.

Ще одна особливість турніру – особисто-командна першість. 23 лютого спортсмени боротимуться за нагороди в особистій першості по 10 вагових категорій у хлопців та дівчат. 24 лютого відбудеться командна першість у хлопців та дівчат, де спортивні заклади зможуть виявити переможця відкритого Кубку Львова та отримати символічний призовий фонд. Командні змагання пройдуть у форматі «стінка на стінку». Цей різновид змагань особливо буде цікавим для глядачів і навіть для тих, хто не особливо цікавиться вільною боротьбою та не знає її правила. Змагання «стінка на стінка» відбуватимуться у форматі поєдинків у десяти вагових категоріях. Варто також відзначити, що змагання «стінка на стінку» окремо відбуватимуться як і серед хлопців, так і серед дівчат.

Скільки подібних особисто-командних турнірів відбувається в Україні протягом року?

Нещодавно подібний турнір відбувався у Харкові, однак їх в Україні не так багато. Чому саме U-17? Ініціаторами проведення саме такого турніру виступили тренери ЛУФК. Багато їхніх вихованців є саме 17-річними, і вони хочуть усім довести, що львівська школа боротьби й надалі перебуває на топовому рівні в Україні. Звісно, для цього потрібно брати максимальну кількість медалей та призових місць відповідно. Якщо відверто, то цей турнір дасть їм відповіді на чимало запитань, оскільки він буде міжнародного рівня і дасть можливість по-справжньому перевірити свої сили. Звісно, ми працювали у тому напрямку, щоб цей турнір був ще масовішим та з ще більшим представництвом іноземних учасників, проте деяким країнам не вдасться приїхати до Львова через накладки у календарі змагань. Ми працюємо у цьому напрямку, щоб Відкритий Кубок Львова був пріоритетним для усіх збірних.

Відкритий Кубок Львова з вільної боротьби буде першим Відкритим Кубком у 2019 році.

Ми це прекрасно розуміємо, тому можу з впевненістю сказати, що до нашого турніру буде особлива увага. Як то кажуть, ми повинні задати правильний тон, щоб інші турніри, які матимуть статус Відкритий Кубок Львова, пройшли також на хорошому рівні і наше місто й надалі називали спортивною столицею України. Програма Львівської міської ради «Відкриті Кубки Львова», яку започаткували у Львові кілька років тому, дає можливість розвитку багатьом видам спорту, і вільній боротьбі в тому числі.

Що дає, на Вашу думку, такий турнір юним спортсменам в плані свого розвитку?

Для них це трамплін у дорослий спорт. Ми щиро віримо в те, що на «Відкритому Кубку Львова» ми побачимо нові таланти та нових зірок, які гучно про себе заявлять. Іншими словами на змаганнях ми дізнаємось імена спортсменів, які, можливо, в майбутньому досягнуть рівня Андрія Стадінка чи інших відомих спортсменів. Наше першочергове завдання – пропаганда спорту, здорового способу життя та залучення до вільної боротьби якомога більшої кількості дітей.

Хто привітає спортсменів під час урочистого відкриття турніру?

Серед присутніх почесних гостей буде перший віце-президент Асоціації спортивної боротьби України Юрій Копитко, а також запрошений начальник управління молоді та спорту ЛМР Антон Нікулін.

P.S. За словами Віталія Крутякова, керівника компанії НАЖИВО-ТВ, усі поєдинки на усіх килимах будуть показані у прямому ефірі на Youtube-каналі НАЖИВО-ТВ, а також на facebook сторінці LVIV OPEN CUPS. До зйомки турніру буде залучена знімальна група, яка має значний досвід показу всеукраїнських та міжнародних турнірів з вільної боротьби. Яскравий приклад – київський міжнародний турнір з вільної боротьби, який неофіційно прирівнюють до чемпіонату Європи. Фінальні сутички змагань будуть показані згідно європейських показів та рекомендацій міжнародної федерації вільної боротьби. Завдяки багатокамерній зйомці з різних ракурсів навколо килима глядачі та судді зможуть бачити уповільнені відеоповтори, які в разі необхідності матимуть важливе значення для визначення переможців поєдинків.

Програма турніру

22 лютого

Приїзд команд, робота мандатної комісії з 10:00 до 16:00 год

17:00-17:30 – зважування та жеребкування учасників змагань

17:30 – церемонія жеребкування

18:30 – нарада суддів з представниками команд

23 лютого

9:00 – змагання серед юнаків та дівчат в усіх вагових категоріях

12:00 – урочиста церемонія відкриття змагань

12:30 – 15:00 – обідня перерва

15:00-18:00 – продовження змагань. Фінали. Нагородження переможців та призерів особистої першості

24 лютого

10:00 – початок змагань командної першості «стінка на стінку»

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ