Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Олійник хоче звільнити директора «Львівських авіаліній» через велику заборгованість заробітної плати на підприємстві

Голова Львівської обласної державної адміністрації Петро Олійник  20 жовтня цього року направив лист міністрові транспорту та зв’язку України Миколі Рудьковському, у якому повідомив про ситуацію, яка склалася у Державному авіапідприємстві „Львівські авіалінії” із заборгованістю по виплаті заробітної платні працівникам, і попросив розглянути питання щодо звільнення Олега Ковальчука з посади директора. Про це «Гал-info»  повідомила прес-секретар голови ЛОДА Іванка Попович.

У листі на ім’я міністра транспорту та зв’язку зазначено, що «упродовж тривалого періоду на зазначеному підприємстві має місце заборгованість із виплати заробітної плати як перед працюючими, так і перед звільненими працівниками. Неодноразові перевірки, які проводилися Територіальною державною інспекцією праці у Львівській області, Львівською міжрайонною транспортною прокуратурою та іншими інституціями не дали позитивних результатів щодо погашення заборгованості із виплати заробітної плати.
Крім того, варто зазначити, що неодноразові запевнення щодо погашення заборгованості, які мали місце зі сторони керівництва на засіданнях Обласної комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат при Львівській облдержадміністрації, також не дали очікуваних результатів.
За сприяння Львівської облдержадміністрації у вересні 2006 року Державною податковою адміністрацією у Львівській області авіапідприємству було відшкодовано ПДВ на суму понад 500 тис. грн, однак заборгованість з виплати заробітної плати не тільки не зменшилась, а й зросла і станом на 1 жовтня цього року вона становить 1,102 млн  грн. Слід зазначити, що заборгованість із виплати заробітної негативно впливає на загальну картину по заборгованості як по Україні в цілому, так і по області зокрема», — йдеться у листі.


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ