Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Олійник взяв участь у нараді з питань відшкодуванням ПДВ у Києві

Вчора, 17 жовтня, голова Львівської ОДА Петро Олійник взяв участь у нараді з питань відшкодування податку на додану вартість, котру проводив Президент України Віктор Ющенко. 

У нараді, як повідомляє офіційний портал Президента, також брали участь міністр економіки Володимир Макуха, голова Державної податкової адміністрації Анатолій Брезвін, перший заступник міністра фінансів Вадим Копилов, голови ОДА та керівники великих підприємств-експортерів, перед якими держава має заборгованість по відшкодуванню ПДВ.
Щодо участі Петра Олійника, то він у розмові з кореспондентом «Гал-info» зазначив, що Президент доручив кожному голові ОДА у триденний термін створити комісію, яка би займалася безпосередньо вивченням питання відшкодування ПДВ підприємствам.
«До складу комісій нам запропонували включити керівників прокуратури, СБУ, міліції, ДПА, бізнесу, ЗМІ, а також громадськості», - зазначив Петро Олійник, розповідаючи про свою участь під час наради у Президента.
Стосовно відшкодування податку на додану вартість по Львівській області, Петро Олійник повідомив, що станом на нинішній день загальна сума заявленого до відшкодування на розрахункові рахунки платникам податку на додану вартість становить 88 млн грн.
«Протягом січня-вересня 2006 року по області різними шляхами, а сюди включається розрахунковий рахунок, позитивні нарахування, погашення податкових векселів тощо, відшкодовано податку на додану вартість в сумі 272 млн грн, в т. ч. шляхом зарахування на розрахункові рахунки платників 170 млн грн, а це 62%. При цьому, у жовтні на розрахункові рахунки платникам повернуто менше 4 млн грн, - розповідає Петро Олійник. – Отож,  станом на сьогодні в області 88 млн грн невідшкодованого податку на додану вартість. Крім того, середньомісячні заявки платників області на відшкодування ПДВ становлять 28 млн грн, при цьому переважна частина цих сум виникає внаслідок проведення експортних операцій або придбання основних фондів. Аналогічно, від'ємні нарахування з податку на додану вартість по деклараціях за вересень місяць становитимуть 28-30 млн грн та до кінця поточного року будуть перевірені. З врахуванням цього, в ІV кварталі 2006 року у Львівській області прогнозована потреба у коштах для відшкодування податку на додану вартість становить 110 млн грн».

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ