Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Олланд: Франція перебуває у стані війни

Виступаючи на засіданні обох палат парламенту, президент Франції Франсуа Олланд заявив, що країна перебуває в стані війни після нападів в Парижі минулої п'ятниці, - BBC.

За словами президента, він внесе на розгляд парламенту законопроект про продовження надзвичайного стану, який спочатку ввели на три місяці. Олланд заявив, що Франція буде добиватися не стримування, а знищення угруповання "Ісламська держава".

Раніше "Ісламська держава" взяла на себе відповідальність за напади на бари, ресторани, концертний зал і на стадіон, в результаті яких загинули 129 людей.

Франсуа Олланд підтвердив також, що зустрінеться з президентами США і Росії за кілька днів. За його словами, для ефективної боротьби з екстремістами в Сирії необхідна єдина велика коаліція.

Президент Франції закликав також до зміцнення зовнішніх кордонів Європейського союзу. На його думку, це необхідно для запобігання появи кордонів всередині ЄС і в результаті - розвалу Євросоюзу.

Спільні засідання обох палат французького парламенту проводяться у виняткових випадках.

Президент Олланд пообіцяв також виділити додаткові кошти на фінансування розвідувальних служб і заявив, що авіаносець "Шарль де Голль" до четверга направлять у східну частину Середземного моря для посилення військової кампанії проти ІД.

У понеділок під час поліцейських рейдів у багатьох місцях Франції заарештували 23-х людей, яких підозрюють у причетності до паризьких нападів; конфіскували десятки одиниць стрілецької зброї.

Бельгійська поліція повідомила, що двом заарештованим в суботу пред'явили звинувачення "у причетності до терористичного нападу".

BBC

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ