Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Онищенко має 4 кейси записів з компроматом на Порошенка – ЗМІ

Народний депутат-утікач Олександр Онищенко володіє чотирма кейсами записів з матеріалами, компрометуючими президента Петра Порошенка та його оточення.

Як пише в своїй статті для DT.UA Юлія Мостова, посилаючись на джерела з найближчого оточення Онищенка, у парламентаря, зокрема, є записи, що стосуються скупки голосів депутатів Ради, боротьби Порошенка та його оточення за контроль над фінансовими потоками (у тому числі – тіньовими), а також спроби заволодіти телеканалом "112 Україна".

"За даними джерел DT.UA з близького кола народного депутата, Онищенко має кілька кейсів записів. У першому — купівля голосів під необхідні рішення в залі парламенту. У другому — віджим потоків і часток на користь бізнесмена Порошенка і Ко. У третьому — розподіл тіньових дивідендів з тією ж командою у сфері роботи з "Укргазвидобуванням", - зазначила вона.

"Є і четвертий кейс, записаний, щоправда, не new-Мельниченком, а людьми медіавласника Віктора Зубрицького, і стосується він усього комплексу торгів людей Порошенка, приведених на переговори Олександром Онищенком, при спробі купити (віджати) канал 112.", – пише автор.

За її словами, ті ж джерела стверджують, що першими слухачами даних записів були аж ніяк не американські правоохоронці. Зазначається, що в день, коли Рада голосувала за позбавлення Онищенка депутатської недоторканності, сам він перебував у Москві.

"Якби в день голосування про зняття недоторканності й дозвіл на арешт Онищенко не хизувався своїм перебуванням у Москві, рішення через зал не пройшло б. Принаймні не про арешт. З Москви у такому вразливому становищі і просто так, без "інвентаризаційного номера", – підкреслило джерело.

За його словами, один з українських телеканалів ще в середині осені завершив роботу над документальним фільмом за записами Онищенка, проте в ефір його так і не випустили.

Як зазначає автор, звернення депутата-втікача до спецслужб США могло бути як спробою зберегти можливість вільно переміщуватись по цивілізованому світу, так і операцією з прикриття.

2 грудня Онищенко, який переховується від українського правосуддя в Лондоні, передав російській владі записи, нібито зроблені ним під час розмов з президентом.

В ефірі російського пропагандистського телеканалу "Росія 1" Онищенко заявив, що Порошенко нібито здійснював підкуп депутатів для прийняття Верховною Радою необхідних рішень.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ