Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Опозиція несе персональну відповідальність за події на вул. Грушевського, – Портнов

Радник Президента України, член робочої групи з врегулювання політичної кризи Андрій Портнов наголошує, що лідери опозиційних сил несуть персональну відповідальність за дії, що відбуваються цими днями на вулиці Грушевського в Києві, повідомила прес-служба Президента України Віктора Януковича.

«Представники опозиційних політичних сил несуть персональну відповідальність за дії, які відбуваються в ці дні на вулиці Грушевського. Ми вважаємо, що вони повністю ототожнили себе з цими людьми. Ми вважаємо, що частину відповідальності несуть міжнародні структури і посадові особи деяких іноземних держав, які не дивлячись на те, що в місті Києві захоплені три приміщення, фактично своїми діями і своїми візитами до цих приміщень легалізували незаконні протиправні дії», - сказав А.Портнов під час брифінгу в Адміністрації Президента.

Він прокоментував перебіг консультацій за участю лідера партії «УДАР» Віталія Кличка.

«Свою розмову Віталій Володимирович (Кличко) почав з погроз, що скоро прийде його політичний час. Ми, скептично оцінивши політичні перспективи Віталія Володимировича Кличка, попросили його лякати своїх політичних партнерів. Тут лякати нікого не потрібно. Тут Віталія Володимировича ніхто не боїться, і треба шукати компроміс з усіх питань, що стоять сьогодні на порядку денному в українському суспільстві», - сказав А.Портнов.

У свою чергу, Міністр юстиції Олена Лукаш зазначила, що дії влади носять мирний характер.

«Жодна європейська країна не дозволила б статися таким масовим заворушенням, масовим безладам у своїх європейських столицях», - сказала вона.

Також Міністр юстиції закликала громадян України утриматися від вчинення злочинів і не приймати участі в екстремістських заходах.

«Я хочу закликати всіх громадян України утриматися від вчинення злочинів, утриматися від вчинення дій, які містять ознаки злочинів, не брати участі в екстремістських заходах, звільнити незаконно захоплені приміщення, розчистити дороги, інфраструктуру міста Києва і дозволити Києву повернутись до нормального життя», - зазначила Олена Лукаш.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ