Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Опозиція погодила п'ять єдиних кандидатів в проблемних округах

Партія УДАР підтримує кандидатів від Свободи та Батьківщини в п'яти проблемних виборчих округах і може претендувати на узгодженого кандидата від своєї партії в інших мажоритарних округах, які будуть звільнятися. Про це повідомив сьогодні народний депутат від Батьківщини Андрій Шевченко, виступаючи на конференції Уроки парламентських виборів-2012 для виборів президента України в 2015 році.

Як передає кореспондент ЛІГАБізнесІнформ,, Шевченко зазначив, що вибори в п'яти проблемних округах мають відбутися не пізніше кінця весни 2013 року. "Я вважаю, що останній день весни - це граничний термін, коли ці вибори мають відбутися. Я не бачу жодних юридичних чи моральних причин для того, щоб затягувати цю історію далі. Тому мені здається, що це має бути перше або одине з перших питань, яке парламент розгляне, коли в лютому почнеться друга сесія (Верховної Ради, - ред.) ", - сказав він.

Шевченко також зазначив, що партнери з партії УДАР висловили готовність підтримати кандидатів від Батьківщини і Свободи в п'яти проблемних округах, які балотувалися там раніше і, на думку опозиціонерів, здобули перемогу. "Ми вважаємо, що люди, які дійсно перемогли на цих виборах - Карнацький, Доценко, Булатецький, Левченко, Романюк - повинні посісти законне місце в українському парламенті", - заявив Шевченко.

Він зазначив, що в опозиції цінують позицію УДАРу по підтримці даних кандидатів. "Я думаю, що це дасть моральне право УДАРу претендувати на те, щоб висунути узгодженого кандидата в одному з округів, які звільняться пізніше, оскільки мажоритарні округи будуть звільнятися і далі", - сказав він. Так, після початку роботи нового парламенту звільнилося місце депутата від округу N224 (Севастополь) у зв'язку з тим, що переміг в окрузі Павло Лебедєв був призначений міністром оборони.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ