Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Оприлюднено документи про спецоперації Москви проти українських націоналістів

Учора, 11 лютого, у Львові презентували книгу «Спецоперації НКВД - КГБ проти ОУН» відомого українського історика, професора Львівського та Сорбонського університетів Володимира Косика. Про це повідомив кореспондент «Гал-інфо».

Як зазначив редактор книги, журналіст та літератор Ярослав Сватко, у праці Володимира Косика йдеться про методи боротьби Москви проти українського підпілля першої половини ХХ століття, яке очолювала Організація українських націоналістів. В книзі, зокрема, представлені документи з архівів про операції НКВД та КГБ. Саме в ОУН Москва бачила найбільшу загрозу пануванню комуністичного режиму в Україні.

 

На думку Ярослава Сватка, спецоперації продовжують використовувати іноземні держави. Наприклад, у розпаді і поразці помаранчевого блоку, крім суб’єктивних моментів, мав місце вплив й ззовні.

 

Натомість голова ВГО «Наша Україна» Юрій Антоняк повідомив, що, попри успішні операції НКВД та КГБ, в кінцевому підсумку перемогла ОУН, бо зараз існує незалежна Українська держава, а СРСР розпався.   

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ