Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Оренда квартир з меблями до осені подорожчає

Експерти в сфері нерухомості вважають, що до осені відбудеться зростання вартості оренди квартир і будинків, укомплектованих меблями. Загалом, незначне подорожчання оренди житлових приміщень відбувається щороку. Не стане винятком і 2016, а пік зростання цін відбудеться в серпні-вересні.

Це пов’язують, в першу чергу, з тим, що восени розпочинається навчання в ВНЗ. Як наслідок, попит на недороге житло традиційно збільшиться. Студенти і їх батьки зацікавлені в тому, щоб зняти квартиру, будинок чи кімнату, яка знаходиться в житловому стані і не потребує додаткових вкладень.

Ще одна категорія орендарів – молоді люди, що не бажають вкладатися в придбання власного житла. Поміж них є багато тих, хто не хоче прив’язувати себе до одного місця і прагне швидко змінювати місце проживання в залежності від роботи,  рівня доходів, інших обставин. Для таких людей придбання власних меблів часто пов’язане з зайвим клопотом. Звичайно, можна переглянути нові дивани чи ліжка на Прайс Ю, недорого придбати модель, що сподобалася, але при переїзді транспортування меблів стане серйозною проблемою.

Крім того, навіть недорогий диван може коштувати більше, ніж орендна плата за житло на кілька місяців. А якщо порахувати, що крім дивана знадобляться і інші меблі, то витрати стануть величезними. При зміні місця проживання всі ці меблі доведеться транспортувати, а для цього знадобляться вантажне таксі та праця вантажників. При переїзді в інше місто транспортування своїх меблів стає дуже суттєвою проблемою.

Найбільше подорожчає житло економ-класу

Різниця в ціні оренди між вмебльованою квартирою і невмебльованою часто невелика і складає декілька сотень гривень. Але це стосується лише житла, що комплектоване простими ліжками, диванами, гарнітурами, столами, шафами, часто – ще радянського виробництва. Саме таке житло користується найбільшим попитом серед студентів, тому в цій категорії можливе зростання ціни на 10-30 %.

Що стосується житла з євроремонтом, комплектованого новими меблями, то тут зростання вартості оренди буде менш помітним. Ціна таких квартир та будинків і так є високою, в порівнянні з бюджетними варіантами, а купівельна спроможність населення не дає приводів до подорожчання. Можливо, що зростання вартості оренди  не буде, ціна залишиться на нинішньому рівні до наступного року.

Також у вересні очікується подорожчання вмебльованого житла, що здається подобово. На початку осені ціна такої нерухомості може вирости на ті ж 10-30 %. Це явище також пов’язане зі студентами, але на цей раз – заочної форми навчання. Ближче до зими вартість може знову знизитися до нинішнього рівня. Наступне зростання ціни подобової оренди відбудеться, як завжди, в кінці грудня.

Економія коштує грошей

Серед усього житла, що пропонується в оренду, найбільше подорожчають квартири та будинки, обладнані сучасними і економічними опалювальними приладами та добре утеплені. Це пов’язано з тим, що рахунки за комунальні послуги в таких квартирах будуть помітно меншими, і за рахунок переваги в вигляді економії власники зможуть встановлювати вищу орендну плату. Серед житла, в вартість якого входить і опалення, зростання цін також неминуче, незалежно від стану і наявності меблів. Причина подорожчання – не бажання власників більше заробити, а збільшення тарифів на газ та тепло/
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ