Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Ціни на оренду квартир у Львові знизилися за останні два тижні

Лише однокімнатні квартири Львову досі дорожчі ніж в Києві, а вартість трикімнатних знизилася на 5%

Застосунок для оренди bird досліджує, як змінюється ринок оренди квартир у Львові та помітив тенденцію до зниження за останні два тижні. 

Зазвичай високий сезон на оренду квартир триває з кінця липня до початку жовтня, далі традиційно вартість оренди знижується. Проте у Львові в цьому році він затягнувся і ціни почали падати лише зараз. 

Кілька місяців тому в bird зʼявився фільтр “можна орендувати з тваринами” та “можна орендувати з дітьми. З перших днів він став одним з найпопулярніших в додатку. Проте оголошень, де вказана дана інформація не дуже багато, всього 15% “за”, 11% проти, і більшість - 73% не вказують дану інформацію. 

Bird закликає орендодавців вказувати при публікації оголошень інформацію щодо побажань здачі квартир в оренду з дітьми та хатніми тваринами, – це пришвидшить пошук. Також варто враховувати, що велика кількість людей, тікаючи від війни, забирали своїх, або навіть сусідських хатніх тварин. Важливо не залишати їх на вулиці. Для того, аби знизити власні ризики, рієлтори рекомендують прописати більш детальні умови здачі в договорі, наприклад подвійна застава, чи повна компенсація пошкодженого майна. 

Отже, медіана вартості оренди в Львові наступна. 

1-кімнатні – 15 100  грн, що на 1,3% менше ніж в жовтні 
2-кімнатні – 17 000 грн, що на 1,7% менше ніж в жовтні
3-кімнатні – 20 000  грн, що на 5,2% менше ніж в жовтні

Детальніше можна ознайомтся тут -  https://birdrent.com/statistics  

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ