Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Оренда житла у Львові: який район найдешевший

Скільки коштує орендувати житло у Львові в цьому сезоні з’ясовували аналітики OLX. Відтак, статус найбільш бюджетного району міста отримав Залізничний, а трикімнатні квартири в Галицькому знизились у ціні на 9%.

На носі літо, а отже на ринку нерухомості очікується сезонне затишшя. Тому червень і липень - найкращий час вирішити квартирне питання перед серпневою бурею підвищення цін від орендодавців.

Традиційно найбільш популярні варіанти серед орендарів - це кімнати, однокімнатні, двокімнатні та трикімнатні квартири. Аналітики OLX проаналізували пропозиції на платформі та назвали середню вартість оренди серед усіх районів Львова.

Найдорожчим районом виявився Галицький. І хоча це традиційний статус району, ціни на трикімнатні квартири там все ж знизились за рік на 2%. Двокімнатні квартири ж навпаки стали дорожчими на 13%.

Зростання цін за період травень 2017 - травень 2018 вплинуло на однокімнатні та двокімнатні квартири. В усіх районах Львова ціни на квартири з однією кімнатою стали більшими на 15%, а на двокімнатні – на 13%. Трикімнатні також додали у вартості на 8% усюди, крім Галицького, Залізничного та Шевченківського.     

Для тих, хто шукає найбільш бюджетні варіанти, варто зупинити увагу на Залізничному районі. Саме тут можна знайти житло будь-якої квадратури за найбільш оптимальною ціною.

Недорогі двокімнатні квартири можна знайти у Франківському районі, де вартість за місяць у середньому буде близько 4 700 грн.

А для тих, хто шукає трикімнатну квартиру дешевше, орендодавці Залізничного району запропонують варіанти за середньою вартістю 6 000 грн на місяць.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ