Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Орест Чемерис: Ситуація з COVID-19 залишається достатньо напруженою

Про ситуацію із захворюваністю на коронавірус в області, розповів керівник департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис. Про це повідомили 10 листопада Гал-інфо у пресслужбі ЛОДА.
Фото Гал-інфо, Олена Ляхович

Як він зазначив хвороба не збавляє темпу. Високою залишається як кількість щоденних підтверджених випадків методом тестування, так і викликів швидкої допомоги до мешканців із підозрою на ковід чи вже підтвердженим захворюванням.

«Ситуація залишається достатньо напруженою. До прикладу за попередню добу підтверджено 550 випадків коронавірусної хвороби, проведено понад 1800 тестувань методом ПЛР та приблизно 1,5 тисячі тестувань методом ІФА»,-  розповів Орест Чемерис.

За добу на Львівщині додалось 550 випадків COVID-19

На стаціонарному лікуванні в медичних закладах області перебуває 1143 особи, з них 149 - у реанімаційних відділеннях, 39 - на апаратах ШВЛ.

Найбільш завантаженими медичними закладами, які надають допомогу пацієнтам з ковід, є Лікарня швидкої допомоги – 178 пацієнтів, Львівський обласний госпіталь ветеранів війн та репресованих імені Юрія Липи – 205. Також 189 пацієнтів перебувають у Центрі легеневого здоров’я, 175 - у Львівській обласній інфекційній лікарні, 122- у 8-й міській клінічній лікарні.

Серед районів області найбільше пацієнтів лікують від ковід у Новояворівській міській клінічній лікарні, а також у Стрийській міській лікарні. Тут на лікуванні перебуває 124 та понад 130 пацієнтів відповідно.

«Заповненість ліжкової мережі медичних закладів області становить 62, 5 %. У середньому щоденно госпіталізовують 180-200 пацієнтів. Усі пацієнти, які потребують стаціонарного лікування, отримують необхідну медичну допомогу,  пацієнтів, які потребують госпіталізації за клінічними показниками, звичайно, що госпіталізовують», - наголосив Орест Чемерис.

Та додав, необхідну медичну допомогу пацієнтам з ковід надають і медики бригад швидкої допомоги.

«За даними Центру екстреної медичної допомоги вони щоденно отримують сотню та більше викликів до пацієнтів з підозрою на коронавірус та підтвердженим захворюванням. Бригади швидкої допомоги забезпечують усі необхідні виїзди до усіх пацієнтів. Їм відповідно надають допомогу, або є при необхідності транспортують до визначених лікарень»,- зазначив Орест Чемерис.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ