Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Основною темою завтрашньої зустрічі Януковича з головами ОДА буде відшкодування ПДВ експортерам

Завтра, 31 жовтня, голова Львівської ОДА Петро Олійник зустрінеться з прем’єр-міністром України Віктором Януковичем у рамках планової зустрічі прем’єра з головами ОДА.

Як розповів «Гал-info» Петро Олійник, основна тема розмови – відшкодування ПДВ експортерам. «Існує проблема – у Києві віддають перевагу іншим принципам відшкодування ПДВ. Якщо ти будеш йти на якісь домовленості, які не завжди дружать із законом, то ти будеш отримувати ПДВ. А якщо будеш чесним – то ні. Яскравий приклад - Львівська область: сплачено податків на 119%, а ПДВ не відшкодовано навіть наполовину, а в Донецькій області, яка сплатила лише 52%, вже відшкодовано 350% ПДВ».
За словами Олійника, спеціальна комісія при ЛОДА, до складу якої, крім силових та фіскальних органів, входять представники бізнесу, ще сьогодні відішле телеграму Міністерству фінансів з вимогою терміново відшкодувати ПДВ тим підприємствам, які перевірені і яким держава заборгувала. Крім того, Олійник пообіцяв, якщо будуть підготовлені пропозиції щодо зміни податкового законодавства, зокрема відміни «26 рядка» та введення електронного обліку сплати ПДВ, то він їх представить  Президентові під час наради з відшкодування ПДВ.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ