Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Освіжувачі повітря можуть викликати загострення алергії

Освіжувачі повітря не викликають алергію, однак вони можуть викликати загострення захворювання або спровокувати дебют алергопатологій. Про це журналісту УНН розповіла алерголог Київського міського алергоцентру Олена Бачинська.

За словами Бачинської, саме освіжувачі у вигляді аерозолю є найнебезпечнішими – їхні частинки розпилюються на великі відстані, тому в квартирі уникнути потрапляння цих частинок в організм майже неможливо.

"Будь-які аерозольні засоби мають частинки, крупніші за повітря, коли вона потрапляють на запалені слизові оболонки, то можуть викликати приступи чхання, задишки, бронхіальної астми", - розповіла Бачинська.

Тому, за її словами, людям, які мають алергічні захворювання не бажано користуватися цими засобами вдома.

Крім того, освіжувачі повітря мають негативний вплив і на здоров’я людей без алергічних захворювань.

"Якщо людина часто користується освіжувачами, то вони подразнюють слизові оболонки, можуть викликати хронічне запалення та набряк слизових оболонок", - зазначила Бачинська.

За словами алерголога, використання освіжувачів повітря є доречним для громадських місць, але не для дому чи квартири.

"На постійній основі контактувати з освіжувачами, безумовно, не варто. Крім того, що вони викликають алергію та подразнюють слизові оболонки, вони мають певну токсичність", - додала Бачинська.

УНН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ