Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Паніка щодо наступу російських військ готує грунт для повернення до Мінських домовленостей, - Снєгирьов

Сьогодні, 19 січня, у другій половині дня з’явилося термінове повідомлення від РНБО про перетин українсько-російського кордону двома батальйонно-тактичними групами збройних сил Росії. Активіст з Луганська, голова ГО «Права справа» Дмитро Снєгирьов в коментарі Гал-інфо висловив думку, що таким чином українське суспільство намагаються підготувати до нового повернення до Мінських угод.

«Що таке дві батальйонно-тактичні групи? Дві батальйонно-тактичні групи налічують десь до 1 тис. чоловік, а наших там близько 50 тис. реального впливу на ситуацію ці дві батальйонно-тактичні групи мати не можуть.

Складається враження, що запускаючи таку інформацію, суспільство готують до повернення формату «Мінських угод». Владі потрібно пояснити людям, чому наші військові, маючи повну перевагу, не пішли у наступ. Неможливість подальшого ведення бойових дій пояснять зовнішнім втручання країни агресора», - переконаний Дмитро Снєгирьов.

Він наголосив, що коли РНБО офіційно зафіксувала і визнала незаконний перетин кондону військових РФ, то не зрозумілим залишається відсутність реакції з боку українського МЗС.

«Чому ще й досі нема офіційної заяви МЗС, адже це факт прямого військового втручання. Реакція мала б бути такою – президент повинен оголосити військовий стан і повну мобілізацію, а Росію офіційно визнати країною агресором. Натомість і тут реакція на пряму агресію нема», - сказав Дмитро Снєгирьов.

Він також нагадав, що згідно з інформаціэю речників АТО, на Донбасі нині перебуває декілька тисяч кадрових російських військових, однак раніше так гучно про їх появу не заявляли.

Натомість Дмитро Снєгирьов припускає, що це чергова ротація російських військових, про яку раніше заявляли в прес-центрі АТО.

Фото - Reuters

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ