Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Панькевич вшанував Шевченка

10 березня голова Львівської обласної ради Олег Панькевич взяв участь в екуменічній панахиді з нагоди вшанування 150-х роковин з Дня смерті Тараса Шевченка. На початку вшанувань, які відбулися на площі перед пам'ятником Кобзареві, було зачитано «Заповіт» Тараса Шевченка, після цього представники церков різних конфесій Львівщини почали відправу. Після завершення панахиди прозвучала «Молитва за Україну». Про це повідомила прес-служба ЛОР.

"Тарас Шевченко – це більше, ніж поет. Більше, ніж митець. Більше, ніж філософ. Його місія - це була місія пророка. Вогнем в одежі слова розбудити, запалити, надихнути приспану і уярмлену націю до політичного і культурного буття.

Своїм словом і своїм прикладом Тарас Шевченко вирізьбив профіль цілої нації, він наклав відпечаток свого духу на всю Україну. Це розуміємо ми, це розуміють і недруги України. Саме тому вже більше півтора століття вони не припиняють атак проти Шевченка.

Він був непримиренний, він був нетолерантний, він був фанатичний, коли йшлося про Бога, націю або Вітчизну. Саме цих рис – непримиренності до недругів, нетолерантності до іскаріотів з циновими ґудзиками, фанатизму у здійсненні власної правди – так бракує нам сьогодні.

Вибираючи між визнанням імперією, тобто особистим успіхом і боротьбою за свій народ – Шевченко вибрав дорогу боротьби, тяжких випробувань і мук.

Сьогодні нащадки катів осатанілих, спадкоємці байстрюків Катерини вкотре планують розпинати Україну. Вони намагаються спаскудити і заплямувати все, що має значення для українця. А найголовніше – вони хочуть вбити в наших серцях віру і надію.

Але поки нація читає Шевченка – її не зігнути. Слово Тараса має таку ж властивість як слово Біблії – воно зміцнює душу, читаючи його – ми стаємо сильнішими. Найкращий спосіб вшанувати Шевченка – перечитати знову, пройнятися його словом, його гнівом і його любов’ю", – цитує Панькевича прес-служба ЛОР.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ